Welke stempel wil jij met je boek drukken op de wereld?

13 feb 2021

Welke stempel wil jij met je boek drukken op de wereld?

Ik hou van stempels. Altijd al. Ik herinner me zelfs dat mijn vriendin Sophie me 55 jaar geleden (ik word duidelijk niet jonger!) al dagelijks voorzag van een portie sproeten in de kleuterklas. Een stempel die van mij een soort Pippi Langkous maakte? 

Waarom vond ik die zo leuk (en mijn mama veel minder omdat ze die dagelijks wilde afwassen en wij dus steeds duidelijkere stempels maakten)? Die sproeten stonden voor iets! Iemand zijn, iemand die ijzersterk was, die het leven aankon, en er tegelijkertijd haar unieke stempel erop drukte. 

Welke stempel wil jij met je boek drukken op de wereld?

Die liefde voor stempels heeft me nooit meer losgelaten. Nu koop ik stempeldozen voor mijn oudste kleinzoon en speel ik gretig mee. We beginnen mooi op papier en eindigen met stempels op handen, armen, … als ware getatoeëerde kapiteins.

Mijn vriendin Sophie tekende trouwens niet enkel de mooiste sproeten, maar ook nu nog maakt ze de mooiste ontwerpen, zelfs stempels. Ze verzorgt mijn huisstijl… van sproet naar stempel! 

Als ik hier verder over nadenk, zie ik dat ieder boek een stempel is. Het is jouw unieke stem in de wereld. Een stempel die iets meer vraagt dan een tekening – een stempel die markeert, kleurt, jouw visie weergeeft, je boodschap uitdraagt.

Je unieke stempel vormt zich doorheen je verhalen, je studies, je (klein)kinderen, je klanten, je gekozen weg, je groei, je visie op schoonheid, op de wereld, je verleden… 

Ik hoor in de verte jouw bevreesde stemmetje: “Maar er bestaan al zoveel boeken die mijn thema aanboren?” Zeker, maar jouw stempel dragen ze nog niet! 

Maak je graag werk van je eerste boekstempel?

Ik ontmoet je graag op de volgende gratis schrijfworkshop

Welke stempel wil jij met je boek drukken op de wereld?

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.