Over Laurence

Ik ben niet geboren met een micro in de hand. En zeker niet aangemoedigd om die vast te nemen. Ik ben wel geboren met een passie voor boeken. Heel snel ontpopte ik mij als een ‘lezer onder de lakens’ toen het licht al lang uit moest.

Als kind ontsnapte ik in boeken als Pietje Bell, Pipi Langkous, Guust Flater, De Olijke tweeling,… Avonturenboeken en stripverhalen. Geen grote literatuur op jonge leeftijd ;).

Ook later werd ik me ervan bewust dat boeken mijn leven op meerdere manieren redden. De plaatselijke bibliotheek en de boekwinkel van mijn tante en nonkel werden mijn reddingsboeien. Omringd door boeken was ik veilig, en meer nog, kon ik kiezen in welke compagnie ik vertoefde, al was ik me daar nog verre van bewust. Mijn grote leergierigheid en nieuwsgierigheid kregen er alle nodige ruimte. Ik wilde weten. Weten hoe anderen dachten, weten wat mogelijk was, weten hoe ik zaken kon oplossen, waar ik naartoe kon…

Heel snel tijdens en na mijn studies was het evident dat de boekenwereld aan mij trok. En daarin heb ik veel stappen gezet. Allen, of toch de meeste, gelinkt aan boeken gecombineerd met informatie, communicatie, organisatie, maar ook schoonheid, leven, troost en alles wat de wereld een betere plek maakt. (Een uitgebreid CV vind je op Linkedin—en wil ik hier niet herhalen 😉

Wat denk je?
Wil je weten of er een boek in jou schuilt?
Wil je vrijblijvend het gesprek aangaan?

Waar ik het meest mee worstelde, waren de vele polariteiten in mij. Ik heb echt meerdere jaren nodig gehad om die te verzoenen. Want hoe verzoen je iemand die van nature graag diep denkt en filosofeert met het snelle ondernemerschap? Dankzij mijn ondernemende genen droomde ik niet enkel van boeken, maar moesten die ook verkocht én gelezen worden! Niet in stapels op paletten blijven liggen. (Toen een dagelijks tafereel in de magazijnen van Lannoo.)

Door mijn grote gedrevenheid hou ik me stevig vast aan het eindresultaat, terwijl de blokkades net liggen in de mens die schrijft. Het proces waarin je alle demonen ziet opduiken waardoor je niet verder geraakt. Ik schreef er een boek over, Geen excuses meer. Want wees gerust, die demonen lieten ook mij niet met rust, zeker niet als ‘zichtbaarheid’ een factor speelde.

 

Nog een polariteit trouwens, hoe kan je ondernemen én zichtbaar zijn terwijl je zelf liever achter de gordijnen schuilt? Hoe vinden mensen jou en je boek?

Er was maar één oplossing: ik moest er zelf achter komen om meer getalenteerde mensen te kunnen bijstaan. Ik wilde enkel zichtbaar zijn, zonder mezelf te verloochenen. Hoe trouw blijven aan jezelf terwijl je in de spotlights staat?

Daardoor heb ik ook een grote weg gefietst in persoonlijke ontwikkeling. Zo ver dat ik praktisch zelf therapeut werd, want later zag ik in dat je als ondernemer maar kan groeien, wanneer je de groei als mens niet uit de weg gaat.

Alle puzzelstukken samen, om te komen tot wat me de allerdiepste voldoening geeft: de combinatie van de menselijke waarden in de auteur (empathie, ook in boeken), de uitgeverswereld (in continue verandering) en de grote potentie van auteurs.

Mensen die voor het eerst een non- fictie boek willen schrijven waarmee ze de wereld willen verbeteren. Iets dat zo nauw aan hun hart ligt dat ze er soms bang van worden.

Onlangs hoorde ik het verhaal nog van Leonardo Da Vinci die al een beeld zag in een blok marmer. Wel, na 40 jaar ervaring in het vak, voel ik al een boek, in gesprek met de ander.

Wat denk je? Wil je weten of er een boek in jou schuilt?
Wil je vrijblijvend het gesprek aangaan?

 

Over mijn boek

Handig boek vol praktische tips voor potentiële auteurs
In april 2016 bracht ik mijn boek ‘Geen excuses meer! Hoe word je een succesrijk auteur in 7 stappen’ op de markt. Het boek ademt de jarenlange passie uit die ik heb voor boeken en geeft antwoorden op vragen waar auteurs in spe mee worstelen.

Hoeveel kost een boek uitgeven? Is er wel een markt voor mijn boek? In het boek maak ik alle excuses om niet aan dat boek te beginnen met de grond gelijk. Ik reik in de plaats een stappenplan aan zodat een eigen boek schrijven geen onhaalbare kaart meer is.

Want … elk jaar verschijnen er honderden boeken van ondernemers. En dat is ook niet zo gek. Nieuw ondernemerschap vraagt om creativiteit, delen van verworven kennis, ervaring en passie. Een boek is en blijft een geweldige manier om al je kennis en ervaring en passie te delen.

Luister mee

Ik werd uitgenodigd in de podcast Studio Stijn: Inspirerend leiderschap.
Luister mee hoe we het hebben over mijn ultieme geheimen en bronnen voor een positief en succesvol leven!