Welke 3 gouden sleutels heb je nodig voor je aan je boek begint?

19 dec 2019

Welke 3 gouden sleutels heb je nodig voor je aan je boek begint?

  1. Wie ben je als auteur?
  2. Wie is je ideale lezer?
  3. Wat is de belangrijkste boodschap die je wil uitdragen met je boek?

Kortom: schrijf een boek waar je lezers op zitten te wachten. Hou rekening met je passie en expertise. En… bied je lezers een leidraad, zodat ze je weg kunnen volgen en continu het gevoel hebben dat het boek speciaal voor hen werd geschreven.

Dit klinkt makkelijker dan het is. Veel auteurs in spe focussen vooral op de inhoud. Ze schrijven een ideale cursus, maar geen boek. Dat vergt een andere aanpak.

Hoe schrijf je dan een boek? Waar begin je? Hoe doe je dat concreet? Dagelijks krijg ik dergelijke vragen voorgeschoteld. Hierop is er maar één antwoord: de juiste voorbereiding! De juiste vragen die de 3 essentiële poorten openen naar je boek. Klik hier of op de afbeelding om het e-book te downloaden (scroll helemaal naar het einde van de pagina).

Welke 3 gouden sleutels heb je nodig voordat je aan je boek begint?

Om je een beter inzicht te doen verkrijgen, stelde ik een lijst op van 50 vragen die je kunnen ondersteunen in je schrijfproces. Zo begrijp je wat er echt van belang is als je rekening wil houden met deze 3 poorten.

Om deze poorten vorm te geven, tekende ik de volgende cirkels uit, zodat je meteen ziet waar je boek zich bevindt.

Welke 3 gouden sleutels heb je nodig voor je aan je boek begint?

Feedback of ondersteuning welkom?

Blijf je haperen aan enkele vragen? Loop je ergens tegenaan? Of heb je meteen ideeën voor mogelijke boeken? Twijfel niet om een vrijblijvend gesprek aan te vragen, zodat je meteen aan de slag kan!

Ik wens je deze dagen alvast veel inspiratie en vooral plezier en inzicht toe.

PS Vier keer per jaar organiseer ik de GRATIS Schrijfworkshop ’Zit er een non-fictieboek in jou?’. In deze Schrijfworkshop help ik je een stap te zetten naar je eigen boek. Deze vragenlijst is meteen ook de ideale voorbereiding om de volgende stap te zetten naar je eigen boek!

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.