Wat niemand je vertelt over de magie van samen schrijven met gelijkgestemden

24 feb 2019

Wat niemand je vertelt over de magie van samen schrijven met gelijkgestemden

Als je denkt aan een schrijver, heb je dan ook het beeld voor ogen van iemand die eenzaam op zijn zolderkamertje zit, zichzelf de hersenen pijnigend over welke zinnen op papier te zetten? Dit is het beeld dat we vaak krijgen voorgeschoteld in films.

Zelf heb ik een hekel aan het witte blad en de eenzame schrijfperiode vol angst en twijfel. Is het wel goed genoeg? Bestaat het nog niet? Wat zullen lezers denken als ik dit schrijf?

wat niemand je vertelt over de magie van samen schrijven met gelijkgestemden

Op welke manier kan je deze schrijfperiode aangenamer en vooral efficiënter maken?
Ik heb hier lang over nagedacht. En ik kwam tot één belangrijke conclusie: je hoeft dit niet per se alleen te doen. Zeker niet in de startfase, waarbij je geen structuur, methode noch enige zekerheid en veiligheid hebt omtrent je eerste woorden.

Schrijven kan samen. Meer zelfs, samen schrijven met gelijkgestemden die ook via een eigen boek hun business willen laten groeien, lukt beter. Anderen geconcentreerd zien schrijven helpt om zelf gedreven verder te werken.

Ik probeer de magie van het samen schrijven hier onder woorden te brengen, maar dit is moeilijk. Om echt te ervaren hoe waardevol dit kan zijn, moet je het gewoon doen. Veel auteurs schrikken van dit idee; samen kan je toch niet schrijven? Ik kan je nochtans verzekeren dat alleen een eerste boek op papier zetten, zonder enig houvast, voor weinigen is weggelegd.

Schrijven kan samen, in een inspirerende omgeving met continue begeleiding. Dit is de ‘stok achter de deur’ die helpt om te schrijven. Er bestaan geen foute teksten, de enige fout die je kan maken is niets te schrijven. Want dan is ook geen constructieve feedback mogelijk.

Wat niemand je vertelt over de magie van samen schrijven met gelijkgestemden

Wat gebeurt er tijdens het Schrijfweekend?
Tijdens de eerste halve dag duiken alle cursisten (max. 8) aan de hand van invuloefeningen en gezamenlijke gesprekken in hun manuscript.

Vanaf de middag schrijven we non-stop, afgewisseld met korte coachingmomenten om je te helpen bij je teksten of blokkades te ontmijnen. Ik hou ervan om mijn cursisten te verwennen zodat er geen enkele logistieke domper kan opduiken: lekker eten, absolute stilte, een unieke en inspirerende omgeving, mogelijkheden om zowel binnen als buiten te werken, goede bedden, boeiende medecursisten,…

Denk je eraan om je eerste stappen te zetten? Laat ons samen kijken of dit echt iets voor jou is. Ook hierin sta je niet alleen, neem gerust contact met mij op.

 

Wat niemand je vertelt over de magie van samen schrijven met gelijkgestemden

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.