Wanneer schrijf jij eens een boek?

24 mei 2019

Wanneer schrijf jij eens een boek?

Wekelijks krijg ik klanten over de vloer die deze woorden regelmatig benoemen. Ze horen voor de zoveelste keer deze bemerkingen, voelen zelf ook het verlangen om te schrijven, en twijfelen of de tijd rijp is voor een eigen boek.

Wanneer schrijf jij eens een boek?

Is een boek schrijven überhaupt wel iets voor jou en wanneer weet je of het tijd is om eraan te beginnen? 

Vier aanwijzingen die je op weg kunnen helpen:

  • Het idee laat je al een tijdje niet meer los. Je ‘moet’ je boodschap, missie en visie overal verkondigen.
  • Je hebt alle kennis en expertise maar ‘iets’ weerhoudt je ervan om te beginnen. Ondertussen leeft je boek in je en you walk your talk.
  • Je weet precies welk publiek je kan helpen met je kennis en informatie. Je kent en inspireert je tribe en weet waar je community te vinden is. Je streeft ernaar ze beter te leren kennen, zelfs al maak je er deel van uit.
  • En … je weet dat je de expert ter zake bent, maar ziet boeken verschijnen van collega’s van wie je weet dat ze niet dezelfde expertise en waarden hebben als jij.

Als je je herkent in 3 op de 4 punten is het moment gekomen om naar buiten te komen met je (e-)book. Hoog tijd om je boodschap en visie in je boek te verkondigen en je plaats in te nemen.

Denk je er al een tijdje aan en blijf je twijfelen? Vraag een gesprek aan zodat we meteen samen kunnen kijken of ik je verder kan bijstaan.

Ik wens je alvast veel inspiratie toe.

PS Van 28 tot 30 juni vindt het allerlaatste Schrijfweekend plaats. Bij inschrijving vóór 10 juni krijg je een exclusieve overgangsprijs van 1697 euro (excl. BTW) i.p.v. 1997 (excl. 21 % BTW). Dit komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille.

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.