Waarom zoveel auteurs me willen neersabelen als ze horen dat hun boek schrijven niet genoeg is

1 jul 2021

Ik zie het keer op keer gebeuren. Je doet zo je best als auteur en schrijft een opmerkelijk boek, dat wordt uitgegeven door een goede uitgever en dan…

Plots wordt alle macht gegeven aan de uitgever. Alle verantwoordelijkheid wordt in zijn/haar handen geschoven met dito verwachting. Nu mag het komen (met de achterliggende gedachte ’ik heb er lang genoeg aan gewerkt’).

Ik begrijp dat volkomen. Het grootste werk is geleverd en als auteur wil je even bekomen. Maar, tot grote ergernis van elke auteur moet ik helaas zeggen: nu begint het pas!

Als mijn klanten op dat moment een zwaard in de handen hadden, dan liep ik hier niet meer rond, dat is zeker ;-). In elk geval word ik veelvuldig neergesabeld door de verwoestende blikken die me te beurt vallen.

En toch, de realiteit geeft mij gelijk. Hoezeer ik het mijn auteurs ook gun om na hun harde werk eindelijk na te genieten onder palmbomen in de Bahama’s, de boeken verkopen niet vanzelf. Uitgevers doen hun best, maar je blijft een van de vele auteurs tussen de vijftig à honderd andere auteurs die dat jaar verschijnen in hun fonds…

Ik zeg niet dat uitgevers niets zullen doen voor je boek, al blijven de meeste auteurs ietwat verweesd en ontgoocheld achter.

Wat kan je dan doen?

Denk aan je boodschap! Waarom schreef je je boek?

waarom zoveel auteurs me willen neersabelen als ze horen dat hun boek schrijven niet genoeg is

Op welke manier wilde je de wereld een beetje beter maken? Kan dat in één keer met je boek of wil je je boek verder laten leven?

Nadat je boek verscheen kan je het verrijken door andere kanalen in te zetten. Dankzij je blogs, mails, socials, filmpjes, foto’s… Deze tijd biedt tal van mogelijkheden, denk ook aan podcasts, waardoor de context van je boek levendiger wordt en nog meer mensen kan raken. Je kan er echt niet onderuit. Het hoort samen met het schrijven van je boek. Vaak zien auteurs dat anders. Het vraagt ook een ander proces van je.

Vandaar dat ik-  in het persoonlijk boektraject – dit proces zo gemakkelijk mogelijk voor je uitschreef, samen met Anouck Meier (die er nog even doorging voor de professionele puntjes op de i ).

Ook dit proces mag makkelijk en plezierig zijn. Je hoeft enkel in te zetten op datgene waar je plezier aan beleeft. Daar gaan we samen naar op zoek. De rest hou je toch niet vol.

Ik zie dat avontuurlijke proces als een noodzakelijk onderdeel voor succes. Daarom heb ik het nu tot een vast onderdeel van mijn boektraject gemaakt.

Je boek is statisch, gedrukt is gedrukt. Dankzij je blogs, mails, socials, filmpjes, foto’s etc. kan je je boek verder laten leven en vooral verder de juiste klanten blijven aantrekken voor je business.

Waarom zou je het niet doen?

Je hebt er immers alle belang bij! Zie het als het ‘in een andere vorm’ blijven inspireren van je lezer. Je blijft je immers informeren, groeien en laat je lezer ervan meegenieten. Je krijgt een kans om je boek en vooral business verder te laten evolueren. Deel je expertise en laat je publiek ervan meegenieten!

Vergeet het idee van marketing als ‘noodzakelijk kwaad’ en neem de kans om verder te groeien in je kennis en expertise!

Je tijd verliezen in al die socials en hype? Not my cup of tea!

Maak het niet ingewikkelder dan het is. Bekijk het als een avontuur. Ook dat is een ontdekkingstocht om samen door te gaan. De reden waarom ik je hier graag in begeleid? Mijn ambitie is groot voor jou! Een sterk boek dat uitgegeven wordt door een goede uitgever is slechts een uitgangspunt. Ik wil vooral dat je zakelijk scoort en blijft scoren! Daar word ik pas blij van! Als je je boek kan inzetten voor je business en daardoor een continue klantenstroom op gang brengt, is jouw (en mijn 😉 project geslaagd.

Kijk vooral wat je zelf graag doet. Op welke manier maakt delen jou rijker (anders hou je het toch niet lang vol)? Samen werken we een plan uit. En meer… we bespreken het ook samen, zodat je ook gemotiveerd bent om vol te houden!

Nadien kan je je plan voorleggen aan je uitgever. Vanuit dit proactief engagement zal die ook liever meewerken, door de contacten in de pers te delen, de kennis van congressen, online voorstellingen… want hun succes is jouw succes! Samen op weg naar de betere wereld die je voor ogen hebt, gebeurt niet enkel met je boek! Hoezeer ik je dat ook gun… Ik gun je ook je volgende stappen om je boek blijvend onder de aandacht te brengen, zodat je je ideale klanten (lezers) kan blijven aantrekken.

PS Zin om vrijblijvend een gesprek te voeren om te zien of je klaar bent voor het grote avontuur? En misschien de zaadjes te planten voor je volgende boek?

waarom zoveel auteurs me willen neersabelen als ze horen dat hun boek schrijven niet genoeg is

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.