Waarom zichtbaar zijn als ondernemer een noodzaak is

10 jul 2017

Waarom zichtbaar zijn als ondernemer een noodzaak is. Heb je het er ook vaak moeilijk mee om mee te stappen in de digitale wereld waar zichtbaarheid alles is? Je weet dat het nodig is om je te tonen en te onderscheiden. Maar tegelijkertijd erger je je een beetje als de zoveelste nieuwsbrief van X langskomt. Al die ruis, al dat digitale lawaai, daar wil je toch niet aan meedoen?

Waarom zichtbaar zijn als ondernemer een noodzaak isOok daarom ben ik zo gelukkig met het boek ‘Goed Gezien’ (Witsand Uitgevers) waarbij ik Emilie Depuydt kon begeleiden. Ze wees me erop dat onze angst voor zichtbaarheid veel dieper zit. “De eerste reden die mensen bedenken om niet zichtbaar te zijn, is de mogelijke afwijzing die erop volgt. Dit geldt voor de zichtbaarheid op alle niveaus. Je kan afgewezen worden op je uiterlijk, op je gedachtegoed en op je verlangens.”

Emilie toont me ook dat zichtbaar zijn niet gaat over arrogantie en de show willen stelen

Zichtbaarheid is trouwens ook niet het doel op zich in dit boek. De auteur ziet zichtbaarheid als een noodzakelijke stap op weg naar een zinvol leven.

Het werkelijke doel is dat jij het gevoel hebt dat je leven zinvol is, dat wat je doet nuttig is en dat je op die manier iets bijdraagt voor anderen

“Het echte doel is om vanuit je grootsheid iets te betekenen. In je grootsheid vind je jouw mogelijkheden en jouw onuitputtelijke kracht. Wat ga je daar nu mee doen? Op welke manier ga jij die kracht en die mogelijkheden inzetten zodat de ander er beter van wordt? Zichtbaarheid is niet het doel. Het doel is zingeving. Maar zingeving wordt groter en intenser als je ook met je bijdrage naar buiten durft te komen.”

Als ik het er moeilijk mee heb, herlees ik graag de tekst van president Theodore Roosevelt; gewoon, omdat het goed is zoals het is, vallen en opstaan, trial and error.

Het is niet de criticus die telt: niet degene die ons erop wijst waarom de sterke man struikelt, of wat de man van de daad beter had kunnen doen. De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat, zijn gezicht besmeurd met stof, zweet en bloed; die zich kranig weert; die fouten maakt en keer op keer tekort schiet, omdat dat nu eenmaal onvermijdelijk is; die ondanks dat toch probeert iets te bereiken; die groot enthousiasme en grote toewijding kent; die zich helemaal geeft voor de goede zaak; die, als het meezit, uiteindelijk de triomf van een grootse verrichting proeft, en die, als het tegenzit en als hij faalt, in elk geval grote moed heeft getoond – President Theodore Roosevelt

Waarom zichtbaar zijn als ondernemer een noodzaak is
Waarom zichtbaar zijn als ondernemer een noodzaak is

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.