Waarom kiezen voor een duidelijke lezersgroep geen beperking hoeft te zijn

18 dec 2021

Laat me het meteen concreet maken voor je.

Voel je je aangesproken als ik je zeg dat ik auteurs begeleid die

 • een professional zijn/een expert,
 • die – vooral – hun eerste boek schrijven en
 • hun boek willen laten uitgeven door een erkende uitgever?

En toch … daar gaan veel keuzes aan vooraf…

Wat doe ik niet?

 • ik geef geen boeken meer uit, wat ik vroeger wel deed met Yin Books,
 • ik maak geen bedrijfsboeken meer, wat voorheen mijn ‘handelsmerk’ was,
 • ik kies louter voor non-fictie, terwijl mijn eerste boek fictie was,
 • ik opteer vooral voor auteurs die hun eerste boek schrijven, want vanaf het tweede kennen auteurs zelf de weg,
 • ik kies voor sterke boeken en erkende uitgevers, want daar werk ik het liefst mee samen en daar is ‘mijn’ auteur het best bij gediend,
 • Ik help enkel auteurs die zelf hun boek willen schrijven….

Wat zie je?

Wellicht voor jou een evidentie en voor mij een continu proces van proberen, loslaten, scherpstellen, vragen stellen, stoppen, opnieuw beginnen, naar… groei die me blij maakt en me steeds dichter naar mijn talenten brengt. Een besef dat dagelijks groeit. En dat al bijna veertig jaar lang.

Stel, we komen elkaar tegen. We beginnen een gesprek en ik zeg tegen jou: ‘ik werk in het boekenvak’. Wat komt er dan in jou op?

 • Denk je dat ik dan de juiste klanten aantrek?
 • Voel je je dan persoonlijk aangesproken?
 • Of laat je dan de kelk aan jou voorbijgaan?

Je kan niet vroeg genoeg beginnen timmeren aan de weg die je gelukkig maakt!

Wat wil jij?

 • Durf je te kiezen waar je blij van wordt?
 • Durf jij je ideale klant aan te wijzen en te bestuderen welke mensen je in de toekomst wilt aantrekken?
 • Vooral omdat je voelt dat ze het best bij jou passen en meer nog, waar je het meest voor kan betekenen?

Je leest dat dit niet van de ene dag op de andere dag komt. Wat je helpt is steeds deze vragen stellen, je idee scherp laten stellen door te kiezen voor vakgezelschap dat je helpt om je ideale lezers/klanten helder te krijgen. En zoek begeleiding van mensen die je erop wijzen dat er andere mogelijkheden zijn, die soms nog dichter bij jezelf liggen dan je beseft.

Je kan niet te vroeg beginnen aan de weg die je gelukkig maakt, kiezen voor de klant die je het best kan dienen en bij wie je erin slaagt om je passie en je werk te combineren.

Ik ben graag deze persoon voor je. Mail me voor een vrijblijvend inspiratiegesprek, en samen kijken we van wie je het meest blij wordt… zodat je 2022 blij en voldaan kan instappen… en dat wens ik je van harte!

Je kan niet vroeg genoeg beginnen timmeren aan de weg die je gelukkig maakt!

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.