Waarom begeleid ik vooral auteurs die hun eerste boek schrijven?

25 okt 2021

Je eerste boek schrijven is altijd bijzonder. Enkele bladzijden schreef je al, noteerde al een aantal ideeën, verzamelde al heel wat artikelen… Je maakte rondjes, begon te twijfelen of een boek schrijven wel iets voor jou was en bedacht dat je toch niet zoveel tijd beschikbaar had. Ook je nieuwe pet als auteur deed je de schrik om het lijf slaan. Ik weet er zelf alles van en schreef er een boek over: ‘Geen excuses meer’. Omdat net iedere auteur met die vragen en twijfels kampt.

Na 40 jaar in het boekenvak zie ik dat dezelfde vragen en twijfels steeds terugkeren bij auteurs die hun eerste boek schrijven. Wees gerust, zelfs met alle ervaring in het boekenvak was dat ook bij mij het geval. En ik kampte hierbij nog met de extra kwelling dat ik als vakexpert extra in de gaten zou worden gehouden.

Waarom begeleid ik vooral auteurs die hun eerste boek schrijven?

Maak je dus vooral geen zorgen, je bent hierin niet alleen. Meer zelfs, ik kwam nog geen auteurs tegen die niet met vragen zitten. Ik begeleid enkel non-fictieauteurs, maar ik lees en hoor continu dat zelfs de meeste geroutineerde fictieauteurs kampen met angst en twijfels. Ze zoeken vaak naar geschikte rituelen om die te bezweren. Lees maar ‘Dagelijkse rituelen’, enkele jaren geleden geschreven door Mason Currey. Niet voor niets schreef het Parool hierover: ‘het leukste boek van het jaar’.

Een eerste boek stelt alles nog scherper. Schrijven kunnen we allemaal, dus verwacht je van jezelf ook meteen de nodige boekexpertise. Begrijpelijk, maar helaas lukt dit niet altijd zomaar. Waarmee ik niet wil zeggen dat geen enkele non-fictieauteur erin slaagt, om zijn of haar boek alleen te schrijven.

Wat zeg ik wel?

Dat het geen ellenlange lijdensweg hoeft te worden. Samen met een vakexpert je eerste boek schrijven, helpt je meteen je demonen op hun plaats te zetten. Het helpt je ook om direct de juiste koers te bepalen, door gezamenlijk de structuur van je boek uit te werken.

Verder krijg je een continue begeleiding en nalezing van al je teksten, zodat je geen tien keer opnieuw moet beginnen, maar meteen vertrouwen krijgt in je pen.

Hierbij horen ook alle vervolgstappen die je boek bij de geschikte uitgever doen belanden.

Is dit iets voor jou? Helpt je het om een eerste stap te zetten? Twijfel niet langer en we spreken even via zoom om te zien of dit eerste boek van jou er in 2022 kan liggen..

Waarom begeleid ik vooral auteurs die hun eerste boek schrijven?

Waarom begeleid ik vooral auteurs die hun eerste boek schrijven?
Waarom begeleid ik vooral auteurs die hun eerste boek schrijven? Waarom begeleid ik vooral auteurs die hun eerste boek schrijven?

 

 

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.