Veel woorden, én ook daden: tijd voor een nieuwe stap!

21 mrt 2024

Het overkomt me om de zeven à tien jaar. Dan voel ik dat er een omwenteling komt in mijn professionele leven. Nu is het weer zover. Na lang wroeten ben ik teruggekeerd tot de essentie. Ik blijf doen wat ik graag doe, maar mijn aanbod wordt aangepast. Hedendaagser. Passend bij de boekentrends – en vooral evoluerende noden.

En nee, het is niet de eerste keer dat ik dit meemaak. 😉

Van medewerker bij Lannoo werd ik zelfstandige. Aanvankelijk als uitgever van een eigen tijdschrift (Impuls), gelijktijdig met boeiende communicatie- en opstartprojecten voor andere informatie-(tijdschrift)uitgeverijen, later voor andere boek-uitgeverijen voordat ik mijn eigen uitgeverij Yin Books opstartte. Met The Power of Books (ongeveer 10 jaar geleden), waarbij ik me enkel toespits op het ondersteunen van auteurs in hun schrijf- en boekproces als laatste stap.

Een nieuwe visie omarmen

Een dergelijk gevoel is niet zo helder. Ik liep een tiental maanden ongemakkelijk rond. Voelen dat iets anders kan, maar je weet niet hoe precies,… Je eigen aanpak, workflow, aanbod en communicatie herdenken is echt niet evident.

Ik wist ook vooral wat niet (meer) bij me klopt, maar dit is een ander verhaal, dat ik wel nog vertel in een volgende mail. Wat doe ik graag en wat doe ik het allerliefst?

Dat werd stilaan duidelijk, hoewel het dat altijd was, maar ik het niet zo zag. Eén op één auteurs ondersteunen van bij de start van hun boek. Met welomlijnde ideeën of net niet, want mijn klanten zijn creatieve ondernemers, coaches, trainers, kortom kennisondernemers. Ze hebben vaak meer dan één boek voor ogen als ze willen starten met hun boek. Ook de vele verschillende thema’s die ik bijsta in boeken zijn niet het punt. Net die verschillende thema’s inspireren me.

Het ontwaken van nieuw besef

Uiteraard startte ik die zoektocht alleen, maar onderweg liet ik me bijstaan door heerlijk jong creatief geweld dat me ondersteunde om van mijn warrige ‘wat niet’ gedachten een heldere stroom te maken: @Anneleen (sitehustle.be) en @Karolien (Studiokemmers.com).

Van ‘vroedvrouw’ naar cheerleader: mijn rol bij auteurs

Hoewel veel klanten me graag als ‘vroedvrouw’ zien, zie ik mezelf – liever langgerokt dan 😉 – als cheerleader staan bij de auteur. Eens het boek verscheen en zij scoren, glunderen, op het podium schitteren. Hen dankzij hun boek, de show zien stelen en hun business laten boosten. Het beste boek schrijven dat in hen zit? Graag! Hen zien scoren en glunderen al dan niet in hun business dankzij hun boek. Dat maakt me intens gelukkig.

En dat past ook bij mijn betrokken persoonlijkheid. Ooit volgde ik een Amerikaanse cursus over de manier van business en marketing voeren volgens je persoonlijkheid (Simplicity model) en dat opende mijn ogen. Het werd heel duidelijk dat ik vooral ‘intimacy, connection en inspiration’ had staan bij mijn ‘drive’. Net deze waarden van diepe verbinding maken me echt gelukkig en zorgen voor mijn enthousiasme. Ik voelde op dat moment wel dat het klopte, maar deed er precies nog 5 jaar over om die waarden en manier van werken helemaal te integreren op wat ik echt wil doen in de toekomst.

Wat verandert dan precies?

Inhoudelijk, verandert er niets (dat is het grappige na al die omzwervingen 😉

Kickstart: begin van een boekreis

Ik deel vanaf nu mijn business op in 3 delen:

  1. Kickstart: het begin van een boekreis – helder krijgen van lezer, stem van de auteur, belangrijkste boodschap en structuur boek.
  2. Finish: het schrijven van het manuscript – klaar voor de uitgever.
  3. Show time: Je boek laten schitteren – samen zoektocht naar de gepaste uitgever en verspreiding via communicatie en marketing.

Een nieuwe weg is ingeslagen. Voel je je geroepen? Boek nu een inspiratiesessie zodat je kan voelen of het tijd is voor jouw kickstart?

Hopelijk tot snel,

 

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.