Van ‘ik kan niet schrijven’ naar ‘ik kan mijn verhaal laten schitteren’.

29 sep 2023

Ontdek waarom een redacteur de sleutel is tot jouw succesvolle boek.

Waarom zeggen mensen zo vaak ‘ik kan niet schrijven’? 

Wekelijks hoor ik wel een of andere auteur in spe aan wie ooit (vaak op school) is wijsgemaakt dat schrijven niks voor hen is. Zoiets blijft hangen, zeker als je erbij zegt dat zij of hij ‘niet goed genoeg’ is. Het geeft me telkens een machteloos gevoel. Nog een handicap bij het schrijven van je boek. 

Ik weet ook dat het niet klopt. Je kent je vakgebied door en door, je bent gepassioneerd door wat je doet en je kunt er geboeid over vertellen. Dat is genoeg, meer dan genoeg! Goede punten voor Nederlands op de middelbare school is echt geen voorwaarde om een goed boek te schrijven. Toch lopen nog heel wat ondernemers, trainers en coaches rond met deze overtuiging. Begrijpelijk, schrijven is een vak op zich. Maar dat hoeft jouw droom voor een eigen boek niet in de weg te staan.

Het omzetten van je manuscript naar foutloos Nederlands kun je met een gerust hart overlaten aan een professional.

Je hoeft je daarvoor niet te schamen: zelfs de allerbeste schrijvers doen voor de eindversie van hun boek een beroep op een redacteur. In het boekenvak zetten redacteurs de kroon op het werk van de auteur. Ik heb voor mezelf ook een goede redacteur gezocht. 

In een latere fase behoort de redacteur zelfs tot het basispakket van de uitgeverij. Je leest het goed: de redacteur die je boek redigeert en soms zelfs herschrijft, kost je niets.  

Ik werk heel graag en vaak met een redacteur/redactrice. Ik zet hen zelfs in bij het schrijven van blogs en mails. Zodat jij als lezer alles goed begrijpt, de taal lekker vloeit, en vooral zodat ik me veel vrijer voel tijdens het schrijven. Ik weet immers dat er nadien nog iemand door mijn teksten gaat. 

Je hoeft dus geen literaire kwaliteiten te hebben om je verhaal neer te schrijven. Het gaat immers niet om je woordkeuze, je uitdrukkingen en je stijl, maar om je boodschap, je visie, je passie, je ervaringen en je kracht. De lezers verwachten van jou geen stijloefening, wel heldere taal.

Met inspiratievolle groet,

 

 

 

www.thepowerofbooks.be
laurence@thepowerofbooks.be

 

P.S. Wat denk je? Kan je nog een duwtje in de rug gebruiken? Ik help je graag verder: https://calendly.com/verwee/30min

 

 

 

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.