Tip 9: Verkoop jij je boek of verkoopt je boek jou?

13 dec 2016

Tip 9: Verkoop jij je boek of verkoopt je boek jou?

Het is opnieuw een en- en-verhaal. Jij verkoopt je boek, en hiermee je kennis en je expertise. Op deze basis verkoopt je boek jou.

Book + branding = booming business!

In dit filmpje leg ik je uit hoe je dit het beste kunt doen!

Mijn advies is een stappenplan:

1) schrijf je boek
2) werk vooraf aan een sterk promotieplan
3) organiseer je boekvoorstelling
4) creëer je perslijst en zorg dat die up to date blijft
5) stuur je boek de wereld in en dan …
6) laat los! Sta open voor alles wat op je pad komt, maar besef dat je hier geen controle over hebt, en ook niet moet hebben.

Auteur Veronika Wuyts startte met haar boek bij mij in de training ‘Je boek als springplank naar zakelijk succes’ in 2015. In april 2016 verscheen haar boek ‘De Goed Bezig check-up’ bij Garant. Deze zomer wilde ze graag nog even samenkomen omdat het niet stroomde zoals ze in gedachten had. We planden meteen een afspraak.

Veronika is nooit langsgekomen. Plots begon het zomaar te stromen. Haar boek werd verkozen als Learning & Development-boek van het jaar. Opdrachten kwamen uit onverwachte hoek met o.a. keynotes bij een grote bank en een voordracht tijdens de Boekenbeurs. Meteen zat haar agenda propvol. Ze beschreef haar eigen verbazing hierover op haar blog: “Ja, je zult ontgoochelingen moeten verwerken, maar soms komen ook de meest onverwachte cadeaus op je pad. Hoe dan ook wordt je boek één van de meest boeiende reizen die je in je leven zult maken. Kom, zet je schrap aan het roer, en wees flexibel genoeg om elk zijweggetje in te slaan dat vriendelijk naar je lonkt.”

Wil je meer weten over Veronika? Klik op de afbeelding om naar haar website te gaan.

 

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.