Tip 8: 7 schrijftips die werken!

8 dec 2016

Tip 8: 7 schrijftips die werken!

Uiteindelijk schrijven al mijn auteurs omdat ze hun passie willen delen, iets willen geven en nalaten aan de wereld.

Ben jij ook bezig met het schrijven van een boek of wil je hier aan beginnen maar worstel je hier mee? In dit filmpje geef ik je 7 schrijftips die werken!

Auteur Frank Coppieters schreef vroeger al boeken en besliste vorig jaar om deel te nemen aan het Schrijfweekend, zodat zijn volgende boek eindelijk vorm zou krijgen. Dit nieuwe boek, Eenheid in alles wat is, Verlichtend krijgerschap onder de leiding van 13 meesters, verschijnt op 6 december 2016. Ik vroeg hem: “Wat is voor jou the bigger picture?”

‘The bigger picture is dat ik mij tijdens het schrijven kon verbinden met wie ik was aan het begin van mijn spirituele zoektocht, en dat ik me tegelijk kon inleven in wat de spirituele noden van onze huidige, soms erg verwarrende, tijd zijn. Telkens als ik me richtte op ‘the bigger picture’ kon ik nog meer de dankbaarheid voelen naar de vele leraren of meesters toe die ik mocht ontmoeten. Hun inzichten zorgden er immers voor dat er niet te veel omwegen waren op mijn pad.

Ik hield dit voortdurend voor ogen. Uit de veelheid van ervaringen begon ik datgene te selecteren waar de zoeker van vandaag wat aan heeft. Het was bijzonder om die lezer te kunnen voelen. Als een aanwezigheid die al aan het meekijken was terwijl ik schreef. Vaak kwam er op dat ogenblik een passend verhaal uit mijn eigen leven naar boven.

‘The bigger picture’ hielp mij ook om uit te stijgen boven het anekdotische en gaf aan mijn boek een meer universeel karakter. Voor mij was deze tip zeker goud waard!

Wil je graag meer tips bij het schrijven van je boek? Neem gerust contact met mij op: laurence@thepowerofbooks.be

 

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.