Tip 7: Op welke manier kom je met je boek in de pers?

29 nov 2016

Tip 7: Op welke manier kom je met je boek in de pers?

Als je geen bekend auteur bent, is het niet zo makkelijk om met je boek in de pers te komen. Toch blijft het belangrijk om ze te informeren over je boek.

Op welke manier doe je dat het best?

Brigitte Ballings kreeg met haar boek, ‘Een stap terug’, veel pers. Hoe deed ze dat?

Brigitte begon met het verzamelen van alle mogelijke referenties van kranten, tijdschriften en vakbladen waarin haar topic (‘demotie’) aan bod kon komen. Daarna schreef ze een persbericht. Meteen in de eerste paragraaf trok ze de aandacht van de pers door het actuele karakter van haar topic. Ze voegde er een foto van de cover (en dus van zichzelf) aan toe en ook de officiële gegevens van het boek (uitgever & ISBN-nummer). Ze verwerkte het persbericht meteen in de mail, zodat journalisten of redacteurs geen bijlages moesten openen. Dat stuurde ze naar alle redacties.

Brigitte organiseerde ook een boekvoorstelling waarop ze de pers en verantwoordelijken van professionele organisaties in haar vakgebied uitnodigde.

Deze aanpak bleek uiterst effectief. Ze kreeg meteen een artikel in De Tijd, een interview in Knack en daardoor veel andere aanvragen.

Ook via social media liet ze haar boek aan bod komen (Facebook, Linkedin, Twitter). Ze ontwikkelde een website waarop ze maandelijks een blog schrijft en haar nieuwtjes weergeeft. Ze postte er ook het filmpje van haar boekvoorstelling.

Dankzij deze communicatiecampagne en het continu aanspreken van haar netwerk wordt Brigitte regelmatig uitgenodigd op congressen en conferenties (International conference on sustainable employability, Vlerick HR alumni symposium over veerkracht, Rotary, …) en professionele organisaties (Etion, VOKA, VOV, Brussels Coach café, Leren uit boeken). Ook bedrijven nodigen haar uit om haar boek te komen voorstellen. Elk event ziet ze als een opportuniteit om nieuwe contacten te leggen.

Dat was ook het geval op de boekenbeurs 2016! Via haar uitgever kreeg ze de mogelijkheid om drie signeersessies te houden. Het was een kinderdroom die uitkwam en in die zin gaf het nog veel meer, zoals… een tweede boek misschien?

 

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.