Tip 6: Is een papieren boek nog van deze tijd?

25 nov 2016

Tip 6: Is een papieren boek nog van deze tijd?

Tijden veranderen, en met de tijden ook de mogelijkheden. De jongere generatie leest anders.

Moet je daaruit concluderen dat het papieren boek geen toekomst meer heeft? Dat denk ik niet. Beide vormen kunnen naast elkaar bestaan. Een papieren boek lezen heeft zijn charme, lezen via een e-reader ook. Op een tablet lees je misschien andere dingen dan op papier. Zeggen dat er tegenwoordig niet meer wordt gelezen, is te kort door de bocht. Er wordt anders gelezen.

Van elk boek dat ik uitgaf, liet ik meteen naast de papieren ook een digitale versie maken. In het begin deed ik dat als experiment; ik hou er immers van om in mijn vak alle mogelijkheden te verkennen. Inmiddels is de digitale versie een evidentie geworden. Met de huidige opmaakprogramma’s kan je met één muisklik meteen een digitale versie maken van je boek. Die ene muisklik vraagt nadien toch wel nog enkele rechtzettingen zoals beelden verplaatsen, teksten nakijken op verspringingen etc. Desondanks wordt het steeds makkelijker om de stap naar een e-book te zetten.

Mensen kopen voornamelijk papieren boeken, nog steeds. Voor een spectaculaire stijging in je verkoop hoef je dus geen e-book te laten maken. Zelf wil ik mijn lezer de keuze bieden. Persoonlijk verkoop ik mijn e-book naast mijn papieren boek.

Een e-book kan ook interessant zijn voor je marketing. Je kan het gemakkelijk inzetten als smaakmaker. Een digitale versie heeft lagere productiekosten, wat betekent dat je je klanten makkelijk een e-book cadeau kunt doen, bijvoorbeeld als ze zich inschrijven voor een workshop. Of je kunt je e-book (of enkele hoofdstukken van je boek) inzetten als middel om aan prospectie of klantenbinding te doen. Dat heb ik ook gedaan door het eerste hoofdstuk van mijn boek gratis downloadbaar te maken op mijn website. Op deze manier krijgen geïnteresseerden meteen een voorproefje.

Wil jij ook graag het eerste hoofdstuk van mijn boek GRATIS downloaden? Hier vind je meer informatie.

 

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.