Tip 5: Je manuscript in 4 fases

20 nov 2016

Tip 5: Je manuscript in 4 fases

De allerbelangrijkste stopplaats is de kladversie. Wil je meer weten? Kijk naar het onderstaande filmpje:

Een tijdje geleden begeleidde ik Carla Ketelaar bij het schrijven van haar boek. Het heeft als werktitel ‘Alles over succesvol daten‘. Ze volgde het Schrijfweekend tijdens de herfst van 2015 en nam zichzelf voor om zich niet ‘op te jagen’. Rustig verder werken, zonder deadline. Kortom de tijd nemen om haar boek te schrijven, als het leven haar daar de ruimte voor bood. Wel dat werkte niet. Het kwam er niet van. Er zaten soms enkele weken tussen de verschillende schrijfmomenten. Telkens opnieuw moest ze veel tijd nemen om zich opnieuw in te werken. Zo lukte het dus niet.

Carla kwam bij mij en we prikten samen een datum voor de kladversie. Ze zou zich een week isoleren om te schrijven. Op basis van de structuur keken we hoeveel tekst ze dagelijks zou moeten schrijven. We deelden de dagen in in schrijfblokken van 1,5 à 2u. Na deze ingreep met nauwgezette planning was haar kladversie in een week tijd af. Je kunt je voorstellen hoe trots deze auteur was! Dit bericht ontving ik de dag na haar thuiskomst:

“Wat ben ik blij met de afgelopen week. Het was precies zoals je zei: als je eenmaal in de flow zit en door kunt schrijven, is het echt te doen om in één week je kladversie af te hebben.
Stiekem dacht ik nog voor ik aan de week begon ‘ik laat me niet opjagen door Laurence en ik zie wel hoe ver ik kom’. Maar zo werkt dat dus niet bij jou en dat is maar goed ook. Dankzij je vertrouwen en praktische aanpak heb ik mezelf kunnen overtreffen. Wat was ik trots gisteren in de trein terug. Ik was nu een vrouw die een boek geschreven had. Ha ha, wie had dat kunnen denken. De komende week gaat alles naar de proeflezers en naar een uitgever. Over een paar maanden zal ik mijn eigen boek in handen hebben. Heel veel dank, lieve Laurence.”

Wil je ook graag begeleiding bij het schrijven van je boek? Neem hier contact met mij op voor een gratis inspiratiegesprek.

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.