Tip 3: Wie is je ideale lezer?

8 nov 2016

Tip 3: Wie is je ideale lezer?

Dit is volgens mij één van de meest wezenlijke vragen die je jezelf kan stellen bij de voorbereiding van je boek.

Concreet verhaal

Eind 2009 kwam Michèle Mees bij me langs met een boekidee. Ze geloofde dat het tijd was om masculiene en feminiene waarden in evenwicht te brengen in het bedrijfsleven. Kortom, de hoogste tijd voor haar boek ‘De gebalanceerde leider’.

Zelf bezat ze veel kennis over het onderwerp. Haar passie kwam van diep, was reeds gevormd tijdens haar studentenjaren, en werd verder gevoed door haar jarenlange ervaring in managementfuncties. Ze besliste om over haar thematiek te praten met topmanagers zodat haar visie ook geruggensteund werd door de realiteit.

De ideale lezer is een manager (vrouw of man) die bereid is om zijn/haar innerlijke balans te bekijken en die vervolgens met die inzichten aan de slag wil om binnen het eigen team of bedrijf meer evenwicht tussen de masculiene en feminiene kwaliteiten te realiseren.

Het boek werd meteen zowel in het Nederlands als in het Engels voorgesteld en gedrukt. Al snel zag Michèle dat het boek en de materie ook internationaal aansloegen. Het Engelstalige boek ‘The Balanced Leader’ is al toe aan een derde druk. Michèle spreekt steeds vaker op internationale congressen, en onlangs was ze te gast bij TEDx. Het boek was bij uitgave in 2011 een pionierswerk, en is vandaag nog steeds actueel en relevant. Je ziet dezelfde thematiek meer en meer opduiken op de Belgische boekenmarkt.

Wil jij ook graag hulp bij het vinden van je ideale lezer? Vraag hier een gratis inspiratiegesprek aan.

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.