Tip 2: Wat voor soort schrijver ben jij?

5 nov 2016

Waarin ben jij anders dan de anderen?

Sofie Vanhoutte contacteerde mij in 2013. Ze is een gedreven, super enthousiaste en creatieve vrouw. Sofie is ook geboren met een beperking. Tijdens haar jeugdjaren verbleef ze vaker in ziekenhuizen dan op school. Al die tijd bleef ze vechten om in leven te blijven. Ze vocht tegelijkertijd ook om uit het leven te halen wat erin zit.

Sofie had een grote droom. Sofie zit vol dromen, maar die ene beheerste op dat moment haar leven. Ze wilde een boek schrijven, haar eigen boek.

Leuke quotes verzamelen en snel bloggen, een boodschap versturen en inspirerende berichten delen deed ze als de beste. Alleen het blijven zitten om te schrijven was fysiek geen evidentie voor Sofie.

We moesten dus een plan op maat bedenken om Sofie’s boek te schrijven. We stelden een stevige structuur op punt en daarna vroeg ik haar om per onderdeel een stukje te schrijven, zoals ze een brief naar me zou schrijven.

Dat lijkt evident en gemakkelijk, maar het vroeg van Sofie lange werkdagen waarin ze erg geconcentreerd moest zijn. Lang blijven zitten bezorgde haar ook ligwonden. Het goede was wel dat Sofie haar lichaam door en door kende en dat ze een doorbijter is. Terwijl ze schreef dwarrelden vele ideeën op en vielen puzzelstukken ineen. Na ongeveer negen maanden was de kladversie af.

Toen Sofie startte met het boek had ze net een kindercoachopleiding gevolgd. Dat stond los van het boek, maar terwijl ze aan het schrijven was viel alles samen. Het werd duidelijk dat dit haar volgende stap zou zijn: kindercoach worden die zowel kinderen met een beperking als hun ouders helpt om deze te overwinnen. Inmiddels is haar boek ‘Sofie rolt door het leven’ aan een tweede druk toe en rolt ze van de ene voordracht naar de andere.

Wil je meer weten over Sofie? Neem dan eens een kijkje op haar website.

Sofie Vanhoutte

Wil jij er graag achter komen wat voor schrijver jij bent? Vraag hier een gratis inspiratiegesprek aan en wie weet kan ik jou verder helpen.

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.