Tip 10: Geen excuses meer

23 dec 2016

Wat is jouw excuus om je boek niet te schrijven?

Meredith Van Overloop kwam op een dag bij me langs met haar manuscript. Ze wist niet goed hoe verder te gaan, en ze twijfelde of haar manuscript wel goed genoeg was. Ze was bang omdat ze zich kwetsbaar opstelde en vooral… omdat dit boek (haar eerste boek ‘Niet perfect, toch content’) zoveel voor haar betekende.

Bij het doornemen van haar eerste hoofdstukken wist ik meteen dat ik het manuscript van een ‘ware schrijfster’ ontving. Drie jaar later is het bewijs geleverd. Meredith signeerde haar tweede boek op de Boekenbeurs en het derde boek in 2017.

Wil je meer weten over Meredith Van Overloop? Klik hier om naar haar website te gaan.

Zo zie ik vaak klanten. Ze dromen al weken, maanden, misschien jaren van een eigen boek. Ze hebben professionele inzichten die ze willen delen met een ruimer publiek en waarmee ze een nieuw cliënteel kunnen aanspreken.

Ieder heeft zijn of haar redenen om niet naar buiten te komen met een manuscript of eerste ideeën. Ik ook. Jarenlang heb ik me verstopt achter allerhande excuses en andere ‘belangrijke’ dingen. Al die tijd heb ik de beslissing om te schrijven uitgesteld. Altijd was er een tekort aan tijd, geld of energie. Ken je dat?

Je bent hierin dus niet alleen! Wat zeg ik? Ik heb tot nu toe niemand in mijn dertigjarige boekencarrière ontmoet die geen enkel excuus herkent. Integendeel, de meeste mensen herkennen er enkele. Een troost? Zeker, maar vooral een uitnodiging om die excuses aan te pakken. En wat is er mooier dan een nieuw jaar met een nieuwe lei?

Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact met mij op: laurence@www.thepowerofbooks.be

Wil je graag meer tips ontvangen over het schrijven van je boek? Ontvang dan gratis het eerste hoofdstuk van mijn boek ‘Geen excuses meer!’ Klik hier voor het gratis eerste hoofdstuk.

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.