Soms voel ik me een beetje als Richard Branson …

20 sep 2016

Soms voel ik me een beetje als Richard Branson …

Ook niet helemaal natuurlijk. Ik bewonder hem om zijn durf, zijn ondernemerschap, zijn manier om letterlijk en figuurlijk boven zichzelf uit te stijgen. Maar wat me bovenal intrigeert is zijn manier om met creativiteit om te gaan en continu zijn mensen te omringen om op dezelfde manier in het leven en werk te staan.

Op die manier zie ik me ook in deze rol. Mensen stimuleren om creatief te zijn en creatiever te zijn dan ze ooit van zichzelf dachten. Ik voel en deel die drang enkele keren per dag, telkens wanneer ik een klant ontmoet die zijn passie wil delen.

De manier waarop we dit samen doen, en ik voel dat een snaar wordt aangeraakt die mijn klant verder kan brengen in zijn passie en creativiteit, telkens opnieuw raakt me dit …

De manier waarop Branson dit doet heeft veel te maken met zijn aangeboren dyslexie. En net dat helpt hem om de volgende tips door te geven:

  1. Maak alles simpel: “Complexity is your enemy. Any fool can make something complicated. It is hard to keep things simple.”
  1. Leef en deel je passie: Mijn favoriete quote van Richard Branson luidt als volgt: “The best advice I could give anyone is to spend your time working on whatever you are passionate about in life.”
  1. Noteer je ideeën: Branson maakt continu gebruik van een inspiratieschriftje waarop hij alle ideeën noteert die hem te binnen schieten. “There is no greater thing you can do with your life and your work than follow your passions in a way that serves the world and you.”

4628862538_ef98bdb6bf_o

Wil je ook starten met je boekidee en alvast een afspraak maken? Doe het vandaag nog en stuur een mailtje naar laurence@www.thepowerofbooks.be En weet je wat? Dan krijg je van mij als aanmoediging ook een inspiratieboekje om het meteen op de ‘Branson way’ te doen.

En is er een betere manier om deze blogpost af te sluiten, dan met een citaat van Branson? “The best way of learning about anything, is by doing.

Screw it, let’s do it!”

 

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.