Schrijfritme: Laat je pen dansen op de melodie van je verhaal

27 okt 2023

Ik dans al mijn hele leven. Als ik muziek hoor, begint mijn lichaam automatisch te bewegen. Voor mij is er iets magisch aan muziek; het brengt een innerlijk ritme tot leven. Niet alle muziek heeft dat effect op mij, maar wanneer ik Latijns-Amerikaanse muziek hoor, zoals salsa, dan waan ik me meteen op vakantie en denk ik aan zwoele zomeravonden.

Maar laten we eerlijk zijn, deze muziek vraagt meer dan slechts een heupwiegende beweging. Dus besloot ik danslessen te volgen om dat ‘innerlijk ritme’ in goede banen te leiden en nog belangrijker, om samen te kunnen dansen met een partner. 

Wat me al snel verbaasde, was het inzicht dat mijn gevoel voor ritme juist een belemmering leek te vormen voor mijn danspartner. Op de momenten waarop hij onverwachte bewegingen maakte, werd ik er soms op gewezen dat ik aan de arm van mijn danspartner trok (wellicht uit vrees de controle te verliezen). Ik besefte dat er iets niet helemaal klopte. Het was hoog tijd om ondersteuning te zoeken, want ik wilde niet alleen met plezier dansen, maar ook ervaren dat mijn danspartner evenveel plezier beleefde aan onze dans.

Het was mijn Cubaanse danslerares Lisette die me met de waarheid confronteerde: als ik me niet overgaf aan de leiding van mijn partner, zouden alle goede dansers me op de dansvloer laten staan. Mijn grootste nachtmerrie!

Nu vraag je je misschien af wat dit dansverhaal te maken heeft met schrijven. Je kan je misschien herkennen in mijn ‘dansmoves’ als auteur? Het gevoel hebben dat iets niet helemaal klopt?  Want, schrijven op zich, kunnen we allemaal. Maar om de volgende stap te zetten naar het schrijven van jouw non-fictie boek, heb je meer nodig. Zeker als je de lezer wilt betrekken in je verhaal.

Hier zijn 3 concrete stappen:

  • Welk boek wil je schrijven? Je kent mij ondertussen, en ik leg graag de nadruk op drie cruciale punten: wie is jouw ideale lezer? Wie ben jij als geloofwaardige auteur? En vooral, welke boodschap wil je overbrengen met jouw boek? In mijn gratis tools op mijn website bied ik je het e-book ‘De 3 Gouden Sleutels’ aan ( De 3 Gouden Sleutels) die je echt verder helpen bij deze cruciale vragen.
  • Je structuur, de ruggengraat van jouw boek. Deze inhoud vormt de basis, jouw fundament. En ik sta klaar om elke auteur persoonlijk te begeleiden gedurende een hele dag, want met een sterke basis kun je verder, ongeacht welke stappen je nadien nog neemt. (klik hier voor de Persoonlijke VIP-dag)
  • De volgende stappen na het opzetten van je structuur. Er zijn verschillende mogelijkheden:
    • Je kunt zelf je boek schrijven op basis van jouw structuur.
    • Je kunt je structuur uitwerken en doorgeven aan een ghostwriter (hoewel ik de voorkeur geef aan een ghostwriter die aanwezig is op de VIP-dag).
    • Of je kunt ervoor kiezen om jouw traject verder te zetten met mij. (Link: Persoonlijk Boektraject). Samen vinden we altijd een geschikte uitgever!

Wat je ook kiest, het belangrijkste is dat jouw schrijfinspanningen niet voor niets zijn en jouw boek uiteindelijk wordt uitgegeven. En dit met plezier, het hoeft geen zwaar werk te worden. 

Laat je pen dansen op de melodie van jouw verhaal en zet nieuwe (dans;)stappen in het schrijven van jouw non-fictie boek. Samen maken we van jouw reis naar auteurschap een meeslepende ervaring!

En vanaf minuut 12, krijg je de kans om mijn verhaal te horen, mijn diepgewortelde passie voor het boekenvak, en waarom ik elke dag met plezier doe wat ik doe.

Deze uitzending heeft een speciaal plekje in mijn hart, omdat ze onderwerpen bespreekbaar maakt die meestal netjes onder het tapijt worden geveegd, laat staan dat ze op televisie worden besproken. 

Dus, zit je te broeden op jouw eigen boekidee? Of ben je al druk bezig met schrijven?  Waarom sluit je niet even aan en laat je je inspireren?

Met inspiratievolle groet,

 

 

 

www.thepowerofbooks.be
laurence@thepowerofbooks.be

 

PS: Voel je vrij om een eerste gesprek te plannen om te zien of je volgende stappen kan zetten. Ik kijk ernaar uit om jou en jouw verhaal te leren kennen. Klik hier om een afspraak te maken Plan een Gesprek!

 

 

 

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.