Nieuwe website: mee met evolutiestroom

9 feb 2013

Waar ik vroeger een boek als eindpunt zag, zie ik vandaag een boek als beginpunt. Ik verklaar me nader.

In de jaren 90 werkte ik nog bij uitgeverij Lannoo. Zonder dat ik dat toen besefte, ondersteunde ik er de uitgave van de eerste ‘personal branding books’. Boeken die zowel Wilfried Martens en Mark Eyskens als André Leysen schreven. Meestal speelde daar de politieke of bedrijfscontext een rol in. Ik herinner me nog altijd de druk bijgewoonde boekpresentaties en signeersessies tijdens de boekenbeurs.

En toch duurde het tot begin jaren 2010 voordat de trend ’an author gets authority’ – in mijn ogen – duidelijk werd. Zowel de sociale media als de mobiele revolutie van de laatste jaren hielpen natuurlijk mee om deze non-fictie boekentrend te laten evolueren. Vroeger stroomde de informatie van boeken van de auteur voornamelijk in een enkele lezersrichting. Op vandaag brengen de interactieve mogelijkheden vele elementen zoals sociale media samen zodat de verbinding makkelijker tot stand komt tussen alle actoren.

Bijkomend leven we op veel vlakken in een onzekere wereld waarin mensen en potentiële klanten bij uitstek op zoek gaan naar verbondenheid. Die kan je niet meer tot stand brengen met eenrichtingsverkeer (top-down), of door enkel koel cijfermateriaal te gebruiken.

Al deze elementen dagen me meteen ook uit om deze onbekende nieuwe weg te bewandelen. Daarbij hoort een nieuwe website als beginpunt waarbij blogs, sociale media en events van een boek een beginpunt maken, dat zelfs nooit tot een eindpunt hoeft te komen.

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.