Nieuwe tijden vragen een andere aanpak

16 okt 2014

Ik ben dertig jaar actief in de uitgeverijsector en in media en communicatie en wat zie ik?

De globalisering en digitalisering hebben die sectoren voor enorme uitdagingen geplaatst. De ene uitgeverij moest rekenen op kookboeken van een televisiefiguur om niet over de kop te gaan, de andere startte met een televisiezender en nog anderen bleven steen en been klagen. Kortom, de traditionele businessmodellen van de uitgeverij werken niet meer.

Voor een stuk is dat ook begrijpelijk want mooie boeken maken is een werk van lange adem waar veel bij komt kijken en waar veel tijd in kruipt. Tijd die we in de digitale wereld vandaag eigenlijk niet hebben en zeker niet volledig kunnen factureren. De passie die uitgevers per definitie voor hun vak hebben, kan dat voor een stuk compenseren en is in zekere zin ook hun rijkdom. Maar van passie en liefde kan je enkel leven in de reclamespotjes van Gini.

De hoge vlucht van de technologie en van sociale media, de aandacht voor e-boeken en het feit dat de internetrevolutie via Amazon voor een stuk begon met de verkoop van boeken overtuigden me stuk voor stuk van de kansen die in dit nieuwe tijdvak ook ontstaan. Kansen om uitgeven met de digitalisering te combineren. De radio is immers ook niet verdwenen toen de televisie kwam en ondanks de digitale krant zijn de papieren weekendkranten nog nooit zo dik geweest als nu.

boom

Ook in de uitgeverijsector ligt een en-en verhaal dankzij de mogelijkheden om boeken online te maken, te drukken op aanvraag en digitaal te verspreiden eigenlijk voor de hand. Blijven focussen op grote oplages met enorme persen is achterhaald. Het klassieke uitgeverijmodel heeft afgedaan, maar ook de klassieke marketing heeft zijn beste tijd gehad.

Radicale vernieuwing en sectoroverschrijdende samenwerkingen kunnen de enige antwoorden zijn op alle uitdagingen en snelle veranderingen van vandaag, ook in de uitgeverij. Daarom mik ik met “The Power of Books” op de kracht van zowel boeken als de digitale revolutie en op de overtuiging dat die elkaar kunnen versterken en dat ze auteurs, uitgevers en lezers op alle vlakken rijker kunnen maken. Daarom pak ik uit met een nieuwe website die de vernieuwende aanpak van uitgeven benadrukt. “The Power of Books” gebruikt het boek en de sociale media als hefboom naar “meer”. Meer business, meer uitstraling, meer autoriteit, meer lezers, meer persoonlijke en financiële voldoening, meer mogelijkheden, meer dynamiek, meer interactie, ja zelfs meer geluk.

youdont

Zo wordt elk boek een bestseller. Vanuit het boek ontstaan kansen voor workshops, seminars, spreekbeurten en optredens. Het boek is het startgrid van het Formule 1-parcours dat de auteurs daarna dankzij de steun van “The Power of Books” kunnen afleggen!

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.