Moet je een expert zijn in je vakgebied om een boek te schrijven? 

19 jun 2023

Tijdens de kerstvakantie was ik enkele dagen in Londen. Ik laat me graag inspireren door wereldsteden. In Kensington Gardens viel mij iets op, of liever: het drong op dat moment tot me door. 

We waren op zoek naar het monument dat werd opgericht voor queen of hearts Lady Diana. Door het gure weer waren er weinig toeristen op pad. Maar wie er was, maakte uiteraard wel foto’s, zoals we dat tegenwoordig altijd en overal doen. Ik zag overal gestrekte armen en selfiesticks en betrapte mezelf erop bewust uit beeld te willen blijven, dus niet achter de selfienemer te gaan staan. Vroeger moest je uitkijken dat je niet per ongeluk voor de lens bleef staan, wilde je niet in beeld komen. Soms stond je zelfs wat verweesd te wachten tot de desbetreffende foto werd genomen. 

De tijden veranderen snel, ook camera’s en telefoons, waardoor we in enkele jaren tijd zelfs andere houdingen aannemen. We staan er nog nauwelijks bij stil. Ik ook niet, tot ik een onverwacht manoeuvre moest uitvoeren om niet in beeld te komen. Hoewel ik wel bijzonder veel zin had om plots iets geks te doen, maar dat terzijde. 

De link naar expertise is meteen gelegd. Een expert leeft mee met de lezer, weet wat vroeger gangbaar was en past zich aan, ook aan de tijd. De expert voelt hoe moeilijk het is om de toekomst in het vizier te houden en de omwenteling duurzaam te maken. Een expert leert continu bij en zoekt naar oplossingen om de wereld een beetje beter te maken. Alles om de lezer bij te staan in zijn/haar eigen zoektocht en sleutels aan te reiken die hem/haar helpen om volgende stappen te zetten. 

Voel je je geroepen om jouw expertise en ervaring in een boek te gieten? Dan staat deze expert klaar om je daarbij te helpen. Via deze link kun je meteen een afspraak boeken in mijn agenda:  https://calendly.com/verwee/30min

Met inspirerende en verwachtingsvolle groet, 

 

 

 

Last minute nog mee op de Schrijfretreat om jouw boek eindelijk op papier te krijgen?

https://www.thepowerofbooks.be/the-power-of-finishing-your-book-2023

 

 

 

 

 

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.