Met discretie en sprezzatura

10 feb 2023

Filip nam in maart 2021 contact op met mij om richting en structuur te geven aan zijn verhaal over bedrijfsovernames, en er een boek uit te puren. Meteen viel me zijn ervaringsgerichte aanpak op tijdens de Vip-dag.

Filip denkt als vertrouwenspersoon mee met zijn klanten en kijkt verder dan het financiële plaatje. Hij durft de spreekwoordelijke olifant in de kamer bespreekbaar maken en terugbrengen naar haalbare proporties. Hij vindt de juiste woorden voor wat anderen liever onder het tapijt schuiven. 

Met de nodige discretie en sprezzatura, de ‘bestudeerde nonchalance’ (Wikipedia) van de Italiaanse adel in de renaissance, vertelt Filip mooie en prangende verhalen uit de wereld van de bedrijfsovernames. Daar gaat natuurlijk een grondige voorbereiding aan vooraf. Ik heb tijdens onze samenwerking heel veel bijgeleerd, want bij de overname van een bedrijf komt veel meer kijken dan je zou vermoeden. Inclusief een goede, tijdige voorbereiding, hoe confronterend die ook kan zijn in het licht van een onzekere toekomst. 

Ook bij het schrijven van een boek, is het zoveel makkelijker en aangenamer om je te laten bijstaan door een ervaren rot in het vak, zodat je geen tijd verliest en meteen efficiënt je eerste schrijfstappen kunt zetten. Dat had Filip goed begrepen toen hij in 2021 bij mij aanklopte.

Wil je eens polsen – geheel vrijblijvend – of een boek ook voor jou de geschikte volgende stap is? Ik help je graag verder. Boek hier een afspraak in mijn agenda?  

Met inspirerende groet, 

P.S. Wil je graag het boek van Filip graag aankopen? Dan kan dat via https://lnkd.in/eaShZsqe of een mailtje naar info@fildor.be

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.