Maak voor altijd komaf met je ‘geen tijd om te schrijven’-syndroom!

24 jan 2019

Maak voor altijd komaf met je ‘geen tijd om te schrijven’-syndroom!

Maak voor altijd komaf met je geen tijd om te schrijven syndroomIk weet het maar al te goed. Vakanties vliegen in een mum van tijd voorbij. Van schrijven komt soms niet veel in huis, alle goede intenties ten spijt. Je vindt amper de tijd om te rusten of om bij te tanken. Je bent hierin echter niet alleen. Verre van.

Toch zijn er auteurs die ondanks alles wél de tijd vinden om te schrijven, om in hetzelfde tijdbestek de focus te vinden zich aan hun boek te wijden. Er spelen natuurlijk altijd persoonlijke factoren mee, zoals de beschikbaarheid van opvang voor je kinderen, maar toch.

Het voorbeeld dat ik telkens voor ogen heb, is dat van presentatiecoach Sylvie Verleye. Ik begeleidde haar tijdens het schrijven van haar eerste boek ‘Stilte, Ik spreek’. In die periode presenteerde ze op televisie en gaf ze workshops in bedrijven. Televisie, workshops én het schrijven van haar boek combineerde ze met een actief gezin met drie kleine kinderen. ‘Het schrijven zelf geeft me de energie die ik nodig heb!’ zei ze, wanneer ik vroeg hoe ze dat in hemelsnaam allemaal kon combineren. Tijdens de vakantieperiode kwamen haar kinderen soms mee naar onze coachingsessies. Ik denk met de glimlach terug aan deze afspraken: steevast vond ik enkele dagen later draakjes en speelgoedautootjes onder mijn bureau en boekenkasten. Om maar te zeggen: er is veel mogelijk als je echt een eigen boek wilt. Sylvies boek heeft haar trouwens ook geen windeieren gelegd. Het gaf haar professioneel de mogelijkheid om nieuwe ambitieuze stappen te zetten.

Maak voor altijd komaf met je ‘geen tijd om te schrijven’-syndroom!

Hoe slaagt ze daarin?
Geen mirakels, of misschien toch één, de spreekwoordelijke stok achter de deur. Samen maakten wij vooraf een haalbare planning op, op basis van de opgestelde structuur. Daarna volgde het belangrijkste: data inplannen om de teksten te leveren.

Zonder die data, geen stukken manuscript, en zonder stukken manuscript, geen datum om af te spreken, want geen teksten om na te lezen. Zo eenvoudig is het. Onze samenwerking zorgde ervoor dat Sylvie wel ijkpunten had om naartoe te werken, en dat haar boek er kwam, ondanks haar drukke agenda.

Denk je er concreet aan om aan je boek te beginnen en wil je vooraf polsen of je idee kans maakt?
Neem contact op! Ik organiseer regelmatig gratis schrijfworkshops. Dat zijn gezellige avonden waarop je meteen met mij kan aftoetsen of er een boek in jou zit.

Mochten de data niet lukken, dan kan je wachten op een volgend moment of een inspiratiegesprek aanvragen. Het is kosteloos en kan je meteen helpen om volgende boekstappen te zetten.

Zoals mijn wijze mentor ooit zei: “Antwoorden komen enkel door de juiste voorbereiding (lees huiswerk), en door vragen te stellen.”

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.