Je eigen boek schrijven: hoe begin je eraan?

2 mrt 2018

Je eigen boek schrijven … Dagelijks ontmoet ik ondernemers, dokters, trainers en coaches, allemaal auteurs in spe die de droom van een eigen boek al lang in hun lade of mentale kastje liggen hebben. Meestal worden ze getriggerd door hun omgeving, die hen aanport met de woorden: Maar dat moet je toch opschrijven? Deze informatie moet je toch doorgeven? Waarom schrijf je geen boek?

De meeste auteurs beginnen vol goede moed. Ze schrijven enkele bladzijden, tot ze blijven haperen. Ze hernemen op een volgend moment, twijfelen of het wel vernieuwend genoeg is en stoppen. Tot ze er nog maar eens op gewezen worden dat er echt wel een boek in hen zit. Zo gaat het maar door. Herken je deze situatie? Lees dan zeker verder.

Je eigen boek schrijven: hoe begin je eraan?

Je eigen boek schrijven – Alles begint met een idee

Weet je waar ik het liefst mee begin bij mijn auteurs? Met een idee. Veel goesting en een goed idee, meer is er echt niet nodig om aan een boek te beginnen. Het klinkt misschien simpel. Maar dat is het allerminst.

Alle toekomstige auteurs die ik ontmoet hebben één ding gemeenschappelijk: ze hebben allemaal veel ideeën. Ze weten waarover hun boek moet gaan, maar worstelen met de vele ideeën die door hun hoofd spoken. Ze zijn creatief en ervaringsgericht. Ze zien veel mogelijkheden, spreken met veel mensen, lezen veel boeken, willen delen en iets nalaten. Vaak zijn dat zaken waar ze zelf jarenlang mee geworsteld hebben. Ze willen graag dat jongeren dezelfde ‘fouten’ niet meer maken, maar leren uit hun pijnpunten, hun lessons learned. Ze willen anderen de lange zoektocht of lijdensweg besparen.

Je eigen boek schrijven – Altijd een prachtige intentie

Elke auteur in spe heeft prachtige intenties, mooie inzichten en boeiende ervaringen. Maar dan komt de vraag: hoe moet ik hieraan beginnen? Ik probeer auteurs te helpen met feedback, samen te puzzelen, en te helpen kijken door een andere bril. We vertrekken vanuit een nieuw gezichtspunt, en dat valt vaak veel dichter dan je zou vermoeden. Vaak zo dicht dat je het zelf niet kan zien.

Wil je dit ook ervaren? Kom dan naar mijn gratis Schrijfworkshop. Daar leer je de basisvragen stellen en zet je meteen enkele antwoorden waar je mee verder kan op papier. Je eerste stap zet je best niet alleen, toch niet als je efficiënt wil werken en niet telkens opnieuw wil beginnen. Laat je bijstaan.

Op deze workshop leer je ook inschatten en voelen of een boek schrijven iets voor jou is. The proof of the pudding is in the eating. Daartoe heb ik een kleine, veilige stap ontworpen die je daarin bijstaat. Heb je interesse? Wees er snel bij. Ik laat slechts tien deelnemers toe per avond om je goed te kunnen begeleiden.

 

 

 

 

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.