Je boek schrijven? Nu?

16 apr 2020

Hoe begin je eraan? Hoe doe je dat concreet? Hierop is er maar één antwoord: werk aan je vruchtbare grond (lees: de juiste voorbereiding)! In de volgende blog ga ik er dieper op in. En toch geef ik je nu graag meteen deze 3 vragen:

  1. Wie ben je als auteur?
  2. Wie is je ideale lezer?
  3. Wat is de belangrijkste boodschap die je wilt uitdragen met je boek?

Dit klinkt makkelijker dan het is. Veel auteurs in spe focussen vooral op de inhoud. Ze schrijven een ideale cursus, maar geen boek. Dat vergt een andere aanpak.

Kortom: schrijf een boek waar je lezers op zitten te wachten. Houd rekening met je onderscheidende passie en expertise. En… bied je lezers een leidraad, zodat ze je weg kunnen volgen en continu het gevoel hebben dat het boek speciaal voor hen werd geschreven.

Om je een beter inzicht te doen verkrijgen in deze voorbereiding, stelde ik een lijst op van 50 vragen die je kunnen ondersteunen in je schrijfproces. Zo begrijp je wat er echt van belang is als je rekening wilt houden met deze 3 poorten. Klik op de afbeelding om het e-book te downloaden (scroll helemaal naar het einde van de pagina).

Je boek schrijven? Nu?

Ik wens je deze dagen alvast veel inspiratie en vooral plezier en inzicht toe.

 

 

 

PS Om je verder te ondersteunen in deze moeilijke en tegelijkertijd ook inspirerende periode, plaats ik vanaf volgende week op maandag, woensdag en vrijdag 3 ondersteunende quotes #time4inspiration per (Corona)week, op Linkedin, mijn  FacebookpaginaPinterest en Instagram, als duwtje in de rug. Want denk vooral niet dat je er alleen voor staat!

PSS Blijf je haperen aan enkele vragen? Loop je ergens tegenaan? Of loop je al een tijdje rond met ideeën voor een mogelijk boek? Twijfel niet om een vrijblijvend gesprek (via zoom) aan te vragen, zodat je deze periode meteen creatief kan inzetten.

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.