Je boek ligt eindelijk in de winkel! Wat nu?

25 feb 2020

Juist, je hebt net al je tijd geïnvesteerd in je boek. Je allerlaatste energie heb je gebruikt om je drukproef door te nemen. Nu uitgeteld, aan het bekomen of aan het wachten…

Ik zie het telkens opnieuw. De meeste auteurs concentreren zich zodanig op hun boek, dat alle energie en vooral goesting OP is. De enorme moeite die je deed, alles wat je gaf, iedereen die je verwaarloosde rondom je… Maar …

Als je dan stilvalt, riskeer je:

 • Dat jouw waardevolle boodschap (je weet wel, die waar je zolang op gezweet hebt om ze op papier te krijgen) alsnog in dovemans oren valt;
 • Dat jouw boeken straks stof staan te vergaren op je zolder;
 • Dat al jouw harde werk niet leidt tot de impact waar je naar op zoek bent.

Doodzonde!

Want jij hebt je boek niet zomaar geschreven voor de sport. Het plan was om met dat boek jezelf en je ideeën definitief op de kaart zetten. Je zou in de kijker staan, de juiste klanten aantrekken voor je business. Interessante opportuniteiten en samenwerkingen zouden zich aanbieden. Toch?

Je boek ligt eindelijk in de winkel! Wat nu?

Wat nu? 

Het is misschien niet het moment, maar ik wil je toch graag wijzen op onze natuurlijke bescheidenheid door een ander voorbeeld te geven. In de VS beginnen ‘auteurs’ – tussen haakjes want ik mag ze zo nog niet noemen – 3 jaar voordat ze een eerste letter op papier zetten, over hun boekproject te spreken. 4 jaar voor verschijning zaaien ze al en delen ze al zodat hun lezers er als het ware op zitten te wachten. Ik begrijp je, ook voor mij is het een beetje ’zum guten zoviel’, maar je begrijpt wellicht mijn punt.

In een ideale wereld start je met je zichtbaarheid bij het schrijven van je boek. Ik raad mijn cursisten aan om dit te doen eens hun structuur op punt staat en de kladversie af is. Een eerste worp dus. Spreek er niet in detail over, maar werp visjes. Vraag welke expert ze nog kunnen interviewen in hun boek, geef enkele titels op waartussen je aarzelt ..; kortom, beweeg, deel en maak nieuwsgierig. Denk aan een verhaal. Je geeft de pointe ook niet meteen bij de eerste zin, waarom nog verder luisteren dan? Zaai.

Wanneer begin je dan aan je visibiliteit?

Wacht in ieder geval niet langer. Dit is een kans, grijp ze. Het is nooit te laat om eraan te beginnen.

Neem enkele dagen tijd om aan het idee te wennen. Verzamel je moed en lees welke mogelijkheden er bestaan om je verder te helpen.

Weet je niet waar eerst te springen? Kan je wel een duwtje in de juiste richting gebruiken? Of nog beter: een concreet stappenplan dat je voetje voor voetje helpt om jezelf, je boek en je missie zichtbaar te maken? Tot je er letterlijk niet meer naast kan kijken?

Wat zit vervat in het persoonlijk boektraject?

 • Je leert hoe je je boek kunt laten verder leven.
 • Je één systeem krijgt, een plan dat je een duidelijk overzicht geeft voor de komende maanden (en zelfs jaren).
 • Je inzicht krijgt in hoe je je boek, je aanbod en je marketing op elkaar kan afstemmen.
 • Je kennis maakt met personal branding en marketing technieken die bij jou passen én die werken, zonder dat je tijd moet verliezen met alles zelf uit te vissen.
 • Je weet hoe je je boek kunt inzetten om je business te boosten

RESULTAAT? 

 • Eén helder communicatieplan met een offline en een online luik.
 • Een booming business, met fijne klanten die als vanzelf de weg vinden naar jou.
 • En een stapel boeken in de gang die systematisch slinkt… (meer plaats in de kelder voor wijn!).

Wil je weten hoe het programma precies werkt en is opgebouwd? Lees meer https://www.thepowerofbooks.be/persoonlijk-boektraject/

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.