Is een boek het juiste medium voor jou? Indien ja, ook de aankomende Schrijfretreat van 30 juni tot 7 juli?

14 apr 2023

Of kies je beter voor filmpjes, blogs, een podcast of andere kanalen? 

 

Een jonge vrouw vertelde me over haar boekproject, heel krachtig en gepassioneerd. Ik zag er niet direct een boek in maar wel … een theaterstuk. Toen ik haar dat voorstelde, kreeg ze de tranen in de ogen. Ze had er zelf al over nagedacht, maar de angst om alleen op een podium te staan was te groot. Ik ben uiteraard niet de juiste persoon om haar bij te staan in het opzetten van een theatervoorstelling. Maar door mijn gevoel te delen, vertrok ze een uurtje later wel helemaal blij van mijn kantoor. 

De bergbeklimmer

Ik voelde haar présence, haar boodschap, haar verteltalent, de manier om haar emoties te verwoorden, met beelden en gedichten… Het schreeuwde allemaal om een geschikt medium waar haar talent helemaal tot ontplooiing zou kunnen komen. 

Het hoeft niet of/of te zijn. Vorig jaar ontdekte een auteur haar talent voor theater net tijdens het schrijven van een boek. Een bergbeklimmer die al vaak voordrachten had gegeven over zijn spannende avonturen kwam door het schrijven tot een andere structuur voor zijn lezingen, die de luisteraars nog meer aansprak. 

 

Dan toch een boek? 

Ik zou hier nog dergelijke veel verhalen kunnen oprakelen maar de ideale oplossing is altijd een reflectie van wie je bent, tot wie je je richt, welke boodschap je wil overbrengen en op welke manier.  

Vaak raad ik toch een boek aan. Niet enkel omdat het mijn vak is maar zo beschik je toch minstens over een basisdocument. Een beetje statisch misschien, maar net dat kan helpen om je als expert te profileren. Een boek biedt je nog altijd een grotere geloofwaardigheid en met jouw boek kun je je boodschap ook digitaal uitdragen en je boek online laten verder leven. 

Spreek je graag? Laat je je graag interviewen? Organiseer je graag workshops? Bepaal in de eerste plaats wat je graag doet om je boodschap te verspreiden. Als auteur zul je in elk geval aandacht genereren, die je toelaat om andere talenten (stem, présence, verhalenverteller, interviewer…) verder te ontwikkelen. Het ene inspireert het andere. 

Begin eraan deze zomer

Nu bijna alle boeken uit de vorige Schrijfretreat in Bouillon zijn verschenen of eerstdaags verschijnen,  plannen alle auteurs al volop hun vervolgplannen. Voordrachten, workshops, online programma’s, coaching, … En dat maakt me zo gelukkig. Daar doe ik het voor! En jij toch ook! 

Heb je al volop plannen maar wacht je op je boek om die waar toemaken? Laat me iets weten! Ik ben graag je luisterende en geheel vrijblijvende oor … link https://calendly.com/verwee/30min

  

 

Tot gauw?

Met inspirerende groet,

 

 

 

 

 

 

 

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.