Ik geef boekprojecten door aan andere uitgevers en toch voelt dat goed aan!

12 feb 2015

Ik geef boekprojecten door aan andere uitgevers en toch voelt dat goed aan!

In oktober 2014 lanceerde ik The Power of Books. Met dit project wilde ik mensen begeleiden om een eigen boek te schrijven. En zichzelf hiermee op de kaart te zetten. Intussen zijn we heel wat jaren verder. Heb ik nog genoeg tijd voor mijn uitgeverij Yin Books? Focus ik niet beter full time op The Power of Books? Ik vraag het me soms af.

Moet ik kiezen?

Rekening houdend met al die jaren waarin ik het beste van mezelf had gegeven voor mijn uitgeverij Yin Books, kon ik dat project toch niet zomaar loslaten. Boeken zijn nu eenmaal mijn levensbloed. Het maken van boeken, snuffelen in papier, werken met heerlijke creatieve opmakers en drukkers die hun vak kennen, blijft mijn hart sneller doen slaan. Anderzijds raadden veel mensen me aan om me toch op één project te focussen. De twijfel bleef dus knagen.

Knagende dillema’s

Al wie met dergelijke dilemma’s wordt geconfronteerd reageert daar op zijn of haar eigen manier op. Zelf begin ik dan verwoed te lezen, boeiende cursussen te volgen en in actie te schieten om te voelen waar de markt me naartoe brengt. Zo is The Power of Books trouwens ook ontstaan. Op die manier kwam de oplossing eigenlijk vanzelf. De twee projecten kunnen ook perfect naast elkaar staan. The Power of Books begeleidt auteurs en hun upsell- en marketingprojecten en Yin Books geeft nadien slechts enkele boeken uit en bekommert zich om alle praktische aspecten die daarbij horen.

Nieuwe strategiebe-yourself__85253.1407787536.1280.1280

Die strategie houdt wel in dat ik boekprojecten waarin ik geloof in handen geef van een andere uitgever. Een dag heeft nu eenmaal maar 24 uur. Dat loslaten van die uitgeefprojecten is eigenlijk heel goed te vergelijken met het geleidelijk aan loslaten van je kinderen naarmate ze dichter bij het volwassen leven komen.

Opruimen geeft ook ruimte in hoofd

Zoals ouders het moeilijk hebben met het geleidelijk los laten van hun kroost, ontwikkelde ik ook een natuurlijke weerstand tegen het loslaten van boekprojecten waarbij ik auteurs intens had begeleid. Maar nu zie ik in dat dit ook voordelen biedt. Het is een stapeltje dat opgeruimd is. En dat zorgt voor veel ruimte in mijn hoofd. Ik kan me nu nog beter concentreren op de begeleiding. Mijn auteurs zijn er zeker bij gebaar, omdat ze meer keuzemogelijkheden krijgen. Zij krijgen de meerwaarde van een onafhankelijke uitgever erbij. Ik kan nu als het ware “vloeibaar” zijn in mijn projecten en dus precies te beantwoorden aan wat deze tijd vraagt: jezelf voortdurend in vraag stellen en veranderingen durven doorvoeren. Ik wil hier graag aan toevoegen dat ik me in dat proces continu goed laat bijstaan. Ik wens ook jou de kracht toe om ook volop te gaan voor die flexibiliteit en voor de moed om vanuit je eigen sterkte andere accenten te leggen.4e922ccb10b66ec5b5968ac20dca2d30

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.