Hoe kwam het boek van Carla tot stand?

8 dec 2017

Van Schrijfweekend tot boekvoorstelling

Twee weken geleden interviewde ik Carla Ketelaar tijdens haar boekvoorstelling in het Nederlandse Deventer.

Het prille begin

We leerden elkaar kennen via een cursus die we volgden in september 2015. Het viel me op hoe enthousiast ze haar verhaal vertelde. Ik deelde dat met haar: ‘Er zit een verhaal in jou.’ Later vertelde ze me dat ze toen dacht: ‘Jaja, dat zal wel’. En ze ging gewoon weer over tot de orde van de dag. Maar het zaadje was geplant. Toen ze zichzelf in één week tijd zes keer hetzelfde verhaal hoorde vertellen, wist ze plots: het wordt tijd om dit op te schrijven.

Schrijfweekend

Enkele maanden later volgde Carla het eerste Schrijfweekend in Gent. Carla: ‘Een hele nieuwe wereld ging voor mij open. Hoewel het een totaal onbekende wereld was, en het schrijven van een boek me altijd iets voor anderen had geleken, kreeg mijn verhaal heel snel vorm. Het opzetten van de structuur van het boek was de start en dit is ook de grote kracht van Laurence.’

Het schrijfproces

Na het Schrijfweekend wilde Carla haar schrijfproces zelf plannen. Ze had een drukke agenda, veel klanten, en wilde haar boek tussendoor schrijven. Dus ze besloot zelf de regie over haar agenda te nemen. Na anderhalf jaar stond echter nog niet zoveel op papier. Ik besloot in te grijpen. Carla kreeg van mij deadlines opgelegd, aanvankelijk erg tegen haar zin. Maar toen haar verhaal er eenmaal stond, was ze erg blij met mij als kritische nalezer. Carla: ‘Laurence adviseerde me stukken weg te laten en helderder te schrijven. Ze bleef me ook onvermoeibaar de vraag stellen: “Wat heeft de lezer hieraan?”

De boekvoorstelling

Vorige maand werd Carla’s boek voorgesteld. Eindelijk tijd om te vieren! Carla’s dankwoord: ‘Om van de liefde mijn werk te maken en er een boek over te schrijven, was weer een heel ander ding. Ik had nooit naar mijzelf gekeken als een schrijver.’

Hoe kwam het boek van Carla tot stand?

Hoe vaak hoor ik van ondernemers dat ze zichzelf niet zien als schrijver? Ze denken dat ze niet in staat zijn tot een boek. Telkens weer luister ik geboeid naar hun verhalen, en voel ik: toch wel, er zit een verhaal in jou! Als je het kunt vertellen, kun je het ook neerschrijven!

Wil jij ook graag een boek schrijven? Neem hier contact met mij op en ik help je graag op weg.

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.