Hoe je business doorsijpelt in je boek (en je schrijven inspireert)

20 mrt 2019

Hoe je business doorsijpelt in je boek (en je schrijven inspireert)

Eind 2017 nam Elke deel aan een Schrijfweekend.

Elke toont aan hoe je business doorsijpelt in je boek en je schrijven inspireert

In de periode  daarvoor kwam ze bij mij langs voor een aantal voorbereidende coachingsessies, zodat we samen haar boekstructuur konden opzetten.

Ik herinner me haar enthousiasme, inzet en praktische instelling als de beste. Ze schreef, zocht, en… plots vielen alle puzzelstukken samen. Elkes klanten zijn professionele trainers en coaches. De spil van haar boek was de unieke methodiek die ze gebruikt in haar trainingen. Deze professionele aanpak zouden we trachten uit te werken in de verschillende hoofdstukken.

Tijdens het Schrijfweekend zag ik Elke gemotiveerd verder schrijven. Al tijdens het eerste feedbackmoment voelden we dat door het schrijven zelf ook de structuur aan het bewegen was.

Is het normaal dat een structuur verandert zodra je begint te schrijven?
Ik hou ervan om samen voor het Schrijfweekend een stevige structuur op te zetten. Het is ideaal als je dit voorbereidingswerk even kan laten leven tijdens je professionele bezigheden, je praktijk een tijdje kan laten doorsijpelen. In die tussentijd – tussen de eerste coachingsessies en het Schrijfweekend zelf – doet het leven je opzoekingswerk. Je ziet klanten, leest boeken, volgt cursussen… kortom, je krijgt heel wat bijkomende input. Horen die stukken in je boek? Krijgt alles een plaats waar het hoort? In deze tussentijd krijg je ruimte en inspiratie, wordt je structuur getoetst aan de realiteit. De inzichten die daarbij in je opkomen, worden samen besproken. Dat is nodig, alleen kan je immers niet altijd goed inschatten wat een meerwaarde heeft in je boek en wat stof is voor een eventueel volgend boek.

Hoe schrijf je best verder als je continu nieuwe ideeën krijgt?
Tijdens het schrijven zelf, in dit geval tijdens het Schrijfweekend, groeit je structuur organisch. Doordat hierbij andere mechanismes spelen, krijg je nieuwe inzichten. Als je een boek schrijft over je kennis, passie, ervaring en business, vloeien daar vaak nieuwe ideeën uit voort, zeker bij uiterst geconcentreerde auteurs als Elke.

Dit hele boekproject stond niet los van Elkes business. Integendeel. Na het Schrijfweekend tekende Elke in voor het schrijftraject en tegelijkertijd was ze haar bedrijf aan het reorganiseren, een nieuwe website aan het bouwen en een nieuw bedrijfsgebouw aan het zetten. Je kan een boek schrijven nooit afzonderen van wat daarnaast in je business gebeurt.

Ondernemende dames als Elke houden soms vele ballen tegelijk in de lucht. Vaak is dit erg stresserend, maar tegelijkertijd hoort het bij het ondernemerschap. Ik heb het gevoel dat Elke pas op zulke momenten beseft wat voor een krachtige ondernemer ze is.

Het manuscript en de structuur van Elkes boek bleven evolueren tot alles op de juiste plaats viel. Elke stuurde haar manuscript naar Lannoo Campus en het contract werd snel ondertekend.

Vorige maand bezocht ik het nieuwe kantoor – uiterst strak, modern, gewaagd, vol verrassende elementen en… op de gevel zag ik ook letterlijk dat de puzzelstukken samenvielen.

Ik twijfel niet aan Elkes succes, alle elementen liggen er.

PS Wil je zien op welke manier we samenwerkten? Klik op de afbeelding.

Elke toont aan hoe je business doorsijpelt in je boeken je schrijven inspireert

PSS Interesse om het boek te kopen? Klik op de afbeelding hieronder.

Elke toont aan hoe je business doorsijpelt in je boek en je schrijven inspireert

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.