Hoe integreer je je eigen stem in je boek?

8 jun 2019

Hoe integreer je je eigen stem in je boek?

Als ik auteurs in spe over de vloer krijg, blijkt vaak dat ze veel meemaakten en een eigen visie ontwikkelden. Dat ze nadien hun verhaal willen delen met de wereld, is een vanzelfsprekende stap.

Tegelijkertijd horen ze non-stop een zeurend stemmetje in hun achterhoofd. Wat heb jij nu te vertellen? Is dat wereldschokkend? Wie heeft daar nu iets aan?

Je zou kunnen zeggen dat beide stemmen tegenover elkaar staan. Bizar? Natuurlijk niet. Uiterst menselijk. En net goed!

Hoe integreer je je eigen stem in je boek?

Je eigen stem vinden, horen en vormen, dat is waar het om draait. Zelfs als er woorden weerklinken die je liever niet zou willen horen, laat staan delen. Toch mag je die neerschrijven. Met die woorden, kwetsbaar en krachtig, raak je je lezers.

Voor je lezers is het erg belangrijk dat ze verbinding kunnen maken met hun eigen stem. Vaak is die wat ondergesneeuwd, verdoofd door de waan van de dag.

Het goede nieuws is dat je je eigen stem kunt vinden en aanscherpen door te schrijven. Het is een zoektocht, die past in jouw nastreven van een zinvol leven, maar die ook je ‘zoekende’ lezers zal raken. Het is een avontuur waar ze zich iets bij kunnen voorstellen. Hun avontuur. Hun tocht. Je raakt een snaar waardoor zij ook verder op zoek gaan naar hun eigen stem.

Door je eigen authentieke stem te laten horen, word je gezien en begrepen. Zelfs als je maar één andere stem hebt wakker gemaakt, is je missie geslaagd.

Toch blijven we vaak haperen aan dat ene zeurende stemmetje dat ons doet twijfelen aan onszelf.

Luister naar je stem en kies dan. Je hebt maar één leven. Wil je dat leven klein houden? Geen risico’s nemen? Of wil je fier zijn op het gelukzalige gevoel anderen te kunnen inspireren in hun zoektocht naar hun stem?

Twijfel je of je met je eigen stem wel veilig naar buiten kan komen, en wil je anderzijds toch je ‘kwetsbare’ ik even laten horen? Dan help ik je graag verder om samen uit te zoeken hoe we jouw stem gepast in de wereld kunnen zetten.

Met een gesprek heb je niets te verliezen, ik ondersteun je graag verder in het ontwikkelen van je eigen stem. Klik hier voor een inspiratiegesprek.

Twijfel niet langer. Graag bekijk ik met jou wat een mogelijke volgende stap is voor je!

PS Onlangs beluisterde ik het filmpje van Tony Robbins. Hoe inspirerend toch… :

Hoe integreer je je eigen stem in je boek?

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.