Help je je klanten door onzichtbaar te blijven?

17 feb 2016

Help je je klanten door onzichtbaar te blijven?

Toen ik mijn nieuwe visie aan het uitwerken was voor The Power of Books, zag ik plots dat ik me niet meer op de achtergrond kon houden. Bij het neerschrijven van mijn visie voor het boek ‘Geen excuses meer’ bleek ook hoezeer zichtbaarheid, en vaak het gebrek eraan, een hoofdrol speelden in mijn leven.

De centrale vraag die ik me stelde was: help ik toekomstige auteurs die een boeiende mening, visie of droom hebben daarmee? Help ik hen om zichtbaar te worden als ik zelf liever in de coulissen kruip? Help jij jouw klanten door onzichtbaar te blijven? Veilig wegkruipen is een natuurlijke reflex, en daarom begrijpelijk, maar je helpt er niemand mee.

Wat betreft het schrijven van mijn eigen boek, kon ik me verschuilen achter het idee: over het schrijven van boeken en hoe je dat aanpakt, zijn al ontelbare boeken geschreven. Iederéén kan geplaagd worden door die gedachte, ook jij. Het is een schijnbaar geldig excuus dat ik maar al te vaak hoor. Want inderdaad: over de meeste thema’s zijn al vele boeken geschreven. Wat zou jij hier nog kunnen aan toevoegen?

Waarom doe je het dan wél?

Het antwoord is het volgende: niet alleen het thema van je boek is belangrijk, maar hoe jij dit benadert, met jouw unieke achtergrond en expertise. Voor mezelf geldt dit ook. Niemand anders was gedurende dertig jaar actief in dezelfde domeinen als ik, in de media- communicatie- en uitgeefsector. Niemand legde hetzelfde parcours af, niemand heeft dezelfde kwetsuren als ik, en niemand deelt mijn vurige boekenpassie. Mijn aanpak is dus uniek. En de jouwe ook!

Welke zijn mijn gouden sleutels om op terug te vallen als ik in (zelf)twijfel blijf hangen?

  • Ik zoek externe hulp bij vakmensen. Vlamingen schamen zich al snel als ze hulp moeten zoeken. Onterecht! Kruip uit je veilige hol en hou hierbij de woorden van Einstein in het achterhoofd: “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”
  • Ik lees me te pletter over mijn thema, maar durf ook ruimer te kijken, zoals lievelingskranten met dito weekendbijlages, positieve tijdschriften zoals The Optimist, Change, enz.
  • Ik schrijf continu kleine ideetjes in schriftjes die ik altijd bij me heb. Ik maak ook jaarlijks een collage met inspirerende quotes, die dan als cover dient voor een notitieboekje waarin ik mijn klanten graag wil zien schrijven.

11209725_367844176751396_2105520315389505348_n

Ik heb geluk, want ik kon al mijn excuses en oplossingen opschrijven en samenvoegen in mijn boek ‘Geen excuses meer.

Wat doe jij als je twijfelt, ter plaatse blijft trappelen en volop excuses hebt om niet zichtbaar te worden? Zoek jij ondersteuning om je unieke droom te realiseren? Wil jij je oplossingen delen met je klanten?

Vraag dan hier een gratis inspiratiegesprek aan en blijf niet langer onzichtbaar.

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.