Geen excuses meer: het verhaal en de angst erachter

15 apr 2016

Geen excuses meer: het verhaal en de angst erachter

Na meer dan dertig jaar te hebben gewerkt in de boekensector en aanverwante sectoren, bracht ik op 23 april 2016, mijn eigen boek op de markt.

Het is het resultaat van een spannend avontuur dat exact een jaar geleden vaste vorm aannam, nadat in de vele jaren ervoor de eerste kiemen werden geplant.

Waarom een boek?

Ik ervoer de voorbije jaren dat mijn klanten vaak moeite hadden om aan een boek te beginnen of het te voltooien. Excuses zoals ‘te veel werk’, ‘te weinig tijd’, niet de juiste insteek vinden, ze speelden hen allemaal parten.

Mijn missie werd me stilaan duidelijk: ik wilde hen bijstaan met een blitzstart of welgemikte kick-off. Na al die jaren ervaring in het boeken- en communicatievak wist ik precies wat nodig was om snel en goed te kunnen starten. Ik verwerkte al mijn verzamelde informatie, testte het weekend uit met andere auteurs en het Schrijfweekend  op vandaag de Schrijfweek – Top retreat)  was geboren.

Terwijl ik het schrijfweekend aan het vormgeven was, klonk in mij steeds luider de kritische stem: ‘‘Laurence, als jij anderen helpt om tijdens een weekend hun boek te schrijven, waarom ligt dan dat van jou er nog niet? Walk your talk!”

Dat besef liet me niet meer los. Dus ik besloot dat de tijd rijp was voor een eigen boek. Het idee kreeg vorm, ik toetste het af met verschillende raadgevers, schaafde het wat bij, legde het opnieuw voor en… kwam uit bij mijn eigen angst. Angst om me te tonen, angst voor het schrijven. Vreselijk was dat! Al die jaren had ik het goed weten te verstoppen en te verdringen, maar nu kon dat niet meer.

10649629_10206436516336613_1450670993265699745_n-2

Mijn boek moest er komen, en dus moest mijn angst open en bloot op tafel. Ik besloot om me kwetsbaar te tonen, en hierover te schrijven. Omdat ik weet dat jij en vele andere auteurs dezelfde worsteling doormaken. Doch, het was voor mij allerminst makkelijk, als schrijfcoach en uitgever.

Maar ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid, en hoe die verbindend werkt tussen mensen. Binnen één week ligt nu mijn boek in de winkels. ‘Geen excuses meer. Hoe word je een succesrijk auteur in 7 stappen’ is het resultaat van een spannend schrijfproces, maandenlang denkwerk en overleg, en een boeiend zelfonderzoek.

Ben jij benieuwd naar meer? Wil je alvast de eerste stap samen met mij zetten? Download dan hier het eerste hoofdstuk uit het boek.

Wil je liever het volledige boek? Je kan hier het papieren boek aankopen of lees je liever je boek digitaal? Dat kan ook via deze weg. Je kan je boek ook meteen meenemen als je naar de boekvoorstelling komt volgende zaterdag.

papieren boek digitaal boek

Ik wens je alvast veel leesplezier, en ik hoop dat jij geen dertig jaar wacht voor je de spannende stap zet naar je eigen boek! Voel je dat de eerste kiemen al in je leven?

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.