Een boek schrijven? Dat hoef je niet alleen te doen!

27 nov 2015

Een boek schrijven? Dat hoef je niet alleen te doen!

Heel vaak kom je tijdens je schrijfproces op een punt waarop je een beetje vastloopt. Je piekert over je boodschap, of over je lezerspubliek. ‘Is er wel een markt voor mijn boek?’ of ‘Wie zit hierop te wachten?’ zijn vragen die ik meer dan eens te horen krijg.

Dit is begrijpelijk. Enkel, alleen blijven twijfelen leidt echter nergens toe. Je komt vast te zitten in een bepaald denkpatroon en raakt er maar niet uit. Zoek je hulp rondom jou, dan krijg je goed bedoelde raad van iedereen, maar uiteindelijk verzuip je in de antwoorden. En raak je opnieuw geen stap verder.

Dit alles heeft veel te maken met je betrokkenheid. Je zit te dicht op je onderwerp en ziet de dingen niet meer helder. Je mist de afstand die broodnodig is om op een overzichtelijke manier te kunnen kijken naar je werk. Heb je al gemerkt hoe snel anderen soms een antwoord hebben op vragen waar jij al eeuwen op zit te kauwen?

Nu ik mijn eigen boek aan het schrijven ben, merk ik hoe deugddoend het is om anderen een frisse blik te laten werpen. Ik zit meer bijna 40 jaar in het boekenvak, heb zoveel expertise, en toch heb ik een ander nodig die me wijst op hoe de lezer mijn teksten ervaart. Zo niet blijf ik hangen in mijn beperkte zicht op de zaak.

Een boek schrijven? Dat hoef je niet alleen te doen!

Aangezien ik mijn hete hangijzers ken, laat ik me direct bijstaan door professionals. Zij helpen me te zien hoe ik verder kan en tonen me waar ik oplossingen kan vinden. Zij tonen me ook waarin mijn bril verschilt van die van de leek die mijn boek zal lezen: wat weet ik dat hij of zij nog niet weet? Kortom, dankzij hun bril leer ik op een nieuwe manier naar mijn boek kijken, zodat ik weer verder kan.

Ook jij hoeft dit dus niet alleen te doen. Schrijven is net samen uitzoeken hoe je alles het best aanpakt, zoeken naar antwoorden op vragen die je zelf niet meteen kunt verzinnen. Wil jij ook je schrijfproces een nieuw elan geven? Heb je nood aan een nieuwe kijk op je boekidee? Neem dan gerust contact op met mij. Samen komen we sneller tot een oplossing dan alleen. Vaak ben je na een kort inspiratiegesprek al een paar stappen verder. Je doelgroep, structuur en thema raken snel scherper afgelijnd.

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.