Duik in jouw oceaan

31 jul 2023

Een stuk in ‘The Optimist’ over Diana Nyad raakte me. Deze moedige vrouw zwom op haar 64ste, na vier mislukte pogingen, honderdtachtig kilometer van Cuba naar Key West in Florida. De enige technologie die ze bij zich had voor de overtocht waren subtiele zendertjes die – als het goed was – haaien op afstand konden houden. Ze kon nauwelijks spreken toen ze na twee dagen uit het water kwam. 

Ze zei wel: ‘Ik heb drie boodschappen. 

Eén: je moet nooit opgeven. 

Twee: je bent nooit te oud om je dromen te verwezenlijken. 

En drie: het lijkt een eenzame sport maar ik doe dit met een team.’ Bij dat laatste punt bedoelde ze haar begeleidingsteam. 

De betekenis van haar woorden reikt verder dan je denkt. Als we allemaal onze dromen zouden verwezenlijken, dragen we naar best vermogen bij aan de samenleving. Uiteindelijk zijn we een team met zeven miljard leden. En ook dat team functioneert het best als zoveel mogelijk mensen hun dromen nastreven. Je dromen verwezenlijken vraagt moed. Zie de vele kwallenbeten op het gezicht van Diana Nyad, op de foto’s van al haar mislukte pogingen. 

Jij hoeft natuurlijk niet de oceaan over te zwemmen, maar een boek schrijven valt daar een beetje mee te vergelijken. Het vraagt veel moed om het beste uit jezelf te halen en je te tonen. 

Dat hoef je niet alleen te doen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: samen werken, delen, leren, vallen en opstaan werkt! Op iedere boekvoorstelling hoor ik het opnieuw : Schrijven is een teamsport! Je hoeft het niet alleen te doen.

Tijd voor een (zwem ;)coach aan de zijlijn?

Op 7 september organiseer ik opnieuw een gratis Schrijfworkshop. Ook iets voor jou? 

Met hartelijke en zomerse groet,

 

 

 

www.thepowerofbooks.be
laurence@thepowerofbooks.be

 

 

 

 

 

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.