De 7 non-fictie boeken die ik dit trimester graag las en waarom?

20 jan 2015

Ik maakte een lijstje met 5 boeken die ik dit trimester wilde lezen.  Het zijn er uiteindelijk 7 geworden, om niet te zeggen 9 want …

1. Het eerste boek is een drieluik: Vertellen, verstaan en versterken. Een klant die ik begeleid naar zijn boek bracht een deel mee waar zijn verhaal in stond en vertelde me enthousiast over deze publicatie. Ik raakte meteen geïntrigeerd door de mooie vormgeving, de gevoelige redactie en het boeiende thema.

2. Speels trainen, ontwikkel zelf vernieuwende en effectieve werkvormen door Claudia en Mirjam Broeke. Dankzij dit boek besef ik ook dat er volgende stappen te zetten zijn om mijn  workshops nog speelser en efficiënter te maken en ik wil me hier graag in verdiepen. Mijn afspraak binnenkort met Mirjam Broeke helpt om snel haar boek door te nemen.

3. Generatie V, werken aan je veerkracht voor veertigers en vijftigers. Niet enkel val ik pal in deze leeftijdscategorie, maar ik kocht dit boek ook omdat in de lente een boek verschijnt bij Yin Books over een thema dat hier nauw bij aansluit en dat gaat over volgende stappen in je leven ‘outside your comfortzone’. Wat anderen hierover schrijven prikkelt …

4. Blogboek, tips en inspiratie voor meer blogplezier van Kelly Deriemaeker, kocht ik tijdens de Boekenbeurs nadat ik een debat volgde waar Kelly aan meedeed. Ik lees ook al enige tijd haar stukken in De Standaard Magazine. Aangezien ik ook een workshop “Start to Blog” geef, is de lectuur van dit boek natuurlijk een must. Ik las over het boek en wees mijn cursisten eerder al op het bestaan ervan. Na het lezen hoop ik dit boek effectief te kunnen inzetten.

5. Sociale media strategie in 60 minuten. Dit boek zou in een uurtje heel veel duidelijk moeten kunnen maken over de praktische inzetbaarheid van sociale media.  Ben benieuwd. Het lezen ervan zal meer tijd in beslag nemen.

6. Maak van je merk een held, van Guillaume Van der Stighelen. Ik las deze zomer zijn boekje ‘Echt’, volgde zijn ‘creativiteits’-voordracht op de Boekenbeurs en nu wil ik meer want zijn no nonsense –aanpak spreekt me enorm aan.

7. Ik was aanwezig op de succesvolle boekvoorstelling van Leidinggeven zonder omwegen, van Joan De Winne en Hilde Clement. Dit boek geeft vooral praktische tips voor effectief leiderschap. Bij verkennende gesprekken om hun boek uit te geven leerde ik de auteurs kennen als zeer warme mensen en ook met Geert Degrande, die dit boek redigeerde, werk ik regelmatig samen.

IMG_2831

Er lag dus heel wat boeiende lectuur op de plank. Het lezen ervan gunde me r nieuwe og(p)en’blikken’ en deze deel ik dan graag in volgende blogs. Een ideale impuls om een nieuwe stapel te maken voor het komende seizoen,  …

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.