Content is king op Facebook

3 mei 2013

Content is king op Facebook

Tijdens de cursus ‘schrijven voor sociale media’ (Creatief Schrijven) leerde ik dat op sociale media alles draait rond het creëren en verspreiden van informatie rond het thema waarin jij of je bedrijf expert bent.

Voorbereiding Facebook

Voordat je begint te schrijven komt het er dus op neer om voor jezelf goed te bepalen waar je precies expert in bent en wat je belangrijkste boodschap is. Het spreekt voor zich dat je boodschap bedenken, niet snel snel kan. In mijn geval besefte ik trouwens ook dat ik daarvoor ondersteuning nodig had. Ik zag mijn bedrijf enkel vanuit mijn bril en samenwerking voor digitale media was meer dan verrijkend. In grotere bedrijven wordt deze expertise trouwens meestal ook vastgelegd in een globale communicatiestrategie. Eens je die voor ogen hebt kan je beginnen posten op Facebook of bloggen.

Waarover schrijf je en waarover best niet?

Een interessante regel die ik leerde en probeer aan te houden is de 20/20/60 regel.

20 % ego content: zijn zaken die in de eerste plaats over jezelf gaan

20 % gerelateerde content: nieuws of events uit je sector of tips om met je product of dienst om te gaan.

60 %: de ‘vind ik leuk’-content: zoals grappige beelden, filmpjes of inspirerende teksten (gerelateerd aan je boodschap)

Uiteraard is dit slechts een richtlijn. Maar wat geldig blijft  is dat meer dan de helft van je boodschappen inhoud moet bevatten die binnen je thema past, en tegelijkertijd inspeelt op de interesses van je lezers: leuke filmpjes, cartoons, artikels uit de actualiteit,….

Voor mij blijft dat ook nog een beetje uitzoeken en meestal blijf ik nog hangen bij het uitknippen van boeiende artikels uit kranten. Heb nog altijd wat schroom om dit te posten op Facebook. Maar eens ik begin te lezen wat anderen schrijven en het plezier gevoel dat ermee gepaard gaat, krijg ik weer goede moed om verder aan de slag te gaan. U ook?

Benieuwd wat ik deel op Facebook? Kijk dan gauw op mijn Facebookpagina.

 

 

 

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.