Ben je een professional en een expert in je vak?

17 okt 2021

Ben je een professional en een expert in je vak?

Wellicht is je gevoel dubbel bij het antwoord op deze vraag. Enerzijds weet je dat je iets te zeggen en te delen hebt over je vak, anderzijds erger je je regelmatig aan zogenaamde ‘experts’ die vaak aan het woord komen, met een grote mond, en een iets kleinere visie.

Jezelf een expert noemen vind je daarom ietwat hooggegrepen – en ook, what’s in a name? De term is helemaal niet belangrijk. Daar gaat het niet over.

Waarover gaat het wel?

Al lang weet je dat er een boek in je huist. Je weet dat het belangrijk is om zichtbaar te zijn (al is het maar omdat je je ergert aan al te zichtbare mensen). Je weet dat het hoog tijd is om met jouw visie naar buiten te komen. Welk medium is hiervoor beter geschikt dan een boek?

Je boek als vertrekpunt

Jouw boek is een duidelijk vertrekpunt van zichtbaarheid voor alle andere media die plots aandacht voor je krijgen als auteur. Ik haal graag enkele voorbeelden aan van auteurs die ik begeleidde.

Het boek ‘Mis geen talent’ van auteurs Marleen Deleu en Mark van Assema leidde na verschijning van hun boek tot een intense samenwerking op strategisch niveau, een reeks lezingen en workshops en hr-directies die aan het denken zijn gezet.

Auteur Michèle Mees is regelmatig te zien in het buitenland, denk aan Singapore, dankzij haar Engelstalig boek, dat nadien trouwens aan alle deelnemers wordt geschonken. Auteur Sylvie Verleye kreeg dankzij haar boek meteen spreek- en coachopdrachten terwijl ze vrouwen interviewde voor haar boek en de geïnterviewden meteen een voorproefje kregen van haar talent.

Maar ik denk aan zoveel meer voorbeelden – de auteurs die ik doorverwees naar Sylvie om hun TED talk voor te bereiden, Gert Olefs of auteurs Elke Van Parys en Benjamin Ball die samen programma’s ontwikkelen en verder groeien in hun vakdomein.

Zie hier ook een bedankwoord (video) van Elke Van Parys en Benjamin Ball op Facebook.

Auteurs die elkaar vinden om van elkanders talenten te genieten en samen volgende stappen te zetten. Ik denk ook aan Kathleen Cools, Sabine Tobback, en Elke Van Parys – en aan zoveel anderen waarvan ik weet dat hun boek hen samen bracht, naar een nieuw avontuur dat hen steeds verder laat groeien als expert.

Ben je een professional en een expert in je vak?

Telkens een boek als eerste stap naar hun zichtbaarheid als expert.

Ben jij klaar voor een eerste ‘zoom’stap en vrijblijvende kennismaking om deze boeiende nieuwe wereld te ontdekken die er ook voor jou ligt?

Ik zie je graag komen, feel free.

PS Wil je mij beter leren kennen? Ik ging deze zomer in gesprek met

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.