Tip 1: 3 vragen die je jezelf kan stellen voor je aan je boek begint

27 okt 2016

Tip 1: 3 vragen die je jezelf kan stellen voor je aan je boek begint

De komende tien weken deel ik elke week een tip om aan jouw boek te beginnen. Misschien wordt dit wel je ultieme goede voornemen? Vandaag bijten we de spits af met de drie eerste vragen die je je moet stellen voor je aan je boek begint.

Het concrete verhaal:

In de loop van 2011 contacteerde Jan Bossuyt (voormalig CEO Boss Paints) mij. Jan had het boek ‘De Ladder naar Bewust-zijn’ geschreven. Bij de verkoop van zijn boek hoorde hij meermaals dat er vragen rezen. Hij wist ook zelf dat het beter kon, maar wist niet hoe dit te doen. Jan zocht naar een ervaren uitgever om hem in te wijden in alles wat bij een boek kwam kijken.

Bij het lezen van het boek dacht ik meteen aan de drie cirkels. Ik zag dat hij – zoals bijna alle cursisten die ik begeleid – zijn boek schreef enkel vanuit zijn bril, zijn visie. De twee andere brillen, ‘lezer’ en ‘boodschap’, werden onaangeroerd gelaten. In 2012 werkten we samen verder aan zowel de lezer die hij voor ogen had als de boodschap die helderder kon worden geformuleerd. We schonken ook aandacht aan de manier waarop hij zich als auteur verder wilde profileren. We verwerkten alles samen tot een ander boek ‘De magie na overgave, De Ladder naar Bewust-zijn als werkmethode’. Inmiddels schreef hij in 2013 nog een volgend boek: ‘De haalbare Utopie, Ongewone tijden vragen ongewone antwoorden’. Concreet verkocht het tweede boek ‘De magie na overgave’ niet meer dan het eerste, maar dat kwam omdat zijn netwerk al uitgeput was door de eerste versie van dit boek. Dixit Jan “het was gewoon een beter boek, zodat ik niet aarzelde om mijn volgend boek ook bij jou onder te brengen”.

Kun jij wat hulp gebruiken bij het schrijven van je boek? Neem contact met mij op voor een gratis inspiratiegesprek.

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.