Wat maakt dat het NU het juiste moment is om je boek te schrijven?

29 mrt 2021

Hoe graag ik je ook wil begeleiden naar je boek. En je door omstandigheden plots vrije tijd krijgt om het ook te schrijven … toch moet ik je teleurstellen. Een boek schrijven is een organisch proces en komt nooit op commando.

Wanneer weet je of het juiste moment is aangebroken?

Als de tijd aangebroken is om je boek te schrijven, dan laat dit je niet meer los. Je weet het! Onlangs had ik nog een kort gesprekje met een klant. Bij haar eerste boek kon ze aan niets anders denken, het was vanzelfsprekend: ze moest en zou eraan werken, wat er ook gebeurde. Nu ligt er een tweede idee op tafel en het blijft liggen. Nu en dan hebben we hierover een gesprek maar het water is nog niet gebroken. De juiste tijd is een organisch proces, je kan het niet forceren.

Wat maakt dat het NU het juiste moment is om je boek te schrijven?

Als…

  • je boek je niet meer loslaat, zelfs al heb je meerdere mogelijkheden voor ogen
  • je regelmatig boeken leest die je zelf zou willen hebben geschreven, zelfs al weet je niet hoe te beginnen
  • je wat gefrustreerd rondloopt (dat is een goed teken!!)
  • de maanden januari, februari en maart voorbij zijn, je al enkele jaren je boek op je bucketlist hebt staan en je voelt ‘nu of nooit’.

Dat is het gevoel dat ik had enkele jaren geleden, voordat ik aan mijn boek begon. De druk werd te groot. Ik wist het en wist tegelijkertijd niets (want ook mijn angst kwam naar boven).

Kortom, de gedachte laat je niet meer los. Het boekidee blijft spoken, je voelt het, zelfs al wil je het constant wegduwen.

Wel, op dat moment is het hoog tijd om af te toetsen of je idee wel een kans maakt. En dat kan volledig gratis en vrijblijvend. In dit gesprek krijg je helderheid over of je wel of niet volgende stappen neemt.

Want, ik kan je verzekeren, dat is de enige manier om je rust terug te vinden, of om je boek af te strepen op je lijstje van volgend jaar… omdat je boek er ligt.

Wat maakt dat het NU het juiste moment is om je boek te schrijven?

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.