Denk je nu echt dat je iets bijzonders te vertellen hebt?

23 mrt 2022

Denk je nu echt dat je iets bijzonders te vertellen hebt?

Mijn klanten zeggen vaak tijdens een twijfelmomentje: “Alles bestaat al. Wat heb ik daar nog aan toe te voegen?”

Denk jij ook soms dat je niets nieuws of bijzonders toe te voegen hebt? Dat er over jouw onderwerp al boeken genoeg zijn? Dat je klanten of lezers alles al weten wat jij weet? Die gedachten mag je overboord gooien, want ze zijn ingegeven door angst. En ik kan het weten, want er zijn zelden dagen waarop ik dit NIET hoor.

Natuurlijk weten je lezers nooit alles wat jij weet, anders kopen ze je boek toch niet? En zelfs al zouden je lezers bijvoorbeeld collega’s zijn in je vakgebied, dan nog dragen ze een andere bril. Misschien willen ze wel weten wat jouw visie is op de dingen waar ook zij mee bezig zijn? Misschien leggen ze graag jouw visie naast die van hen? Wat voor jou een evidentie is, is misschien uiterst leerrijk voor anderen. Jij hebt je unieke boodschap, jij bent de expert! En je lezers willen bijleren over een thema dat hen boeit. Ze willen zich jouw kennis eigen maken. Jij hebt de antwoorden die zij al zo lang zoeken.

Denk je nu echt dat je iets bijzonders te vertellen hebt?

Hoe weet je dat je boek echt anders is en helemaal bij je past? Mijn antwoord: je voelt het bijna meteen. In eerste instantie krijg je misschien weinig adem, de slappe lach of zin om weg te lopen, wat erop wijst dat je geraakt werd. Maar nadien laat het je niet meer los. Je ervaart een gevoel van angst, van ’hebbes!’, van opluchting, openbaring en bevrijding tegelijkertijd.

Het ontdekken van je boodschap – wat net iets dieper ingrijpt dan het schrijven van je boek – heeft alles te maken met het in diep contact komen met je persoonlijke kern. Zodra je in die kern bent gedoken, herken en voel je: “Dit hoort helemaal bij mij!” Soms is het ontdekken van je boodschap confronterend, zoals ook in mijn geval.
Kan je geloven dat ik niet zo gelukkig was met het thema angst?

En toch, net daar zit de verbinding met alle andere lezers en auteurs. Wat mij raakte, benauwde, … was het pijnpunt dat ze via mij in zichzelf konden herkennen. En dankzij deze herkenning konden ze een volgende stap zetten. Precies daar doe je het voor, niet?

Wil je graag even checken of je ook een boodschap hebt die je de wereld in wil sturen, of heb je een idee voor jouw boek, maar twijfel je of dit ook in een boekvorm kan, contacteer me via mail of, je kan ook meteen in mijn agenda een afspraak boeken. Feel free…

Denk je nu echt dat je iets bijzonders te vertellen hebt?

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief!

dit veld niet invullen s.v.p.